MÁR IDÉN IS MILLIÓKAT SZEDTEK BE MATKOVICHÉK A PARKOLÁSI BÜNTETÉSEKBŐL

Alig kezdődött el ez az év, a váci közterület-felügyelők máris aktívan belevetették magukat a munkába, és meg is van az eredménye: Matkovichék kasszájába csak parkolási pótdíjakból több mint 4,6 millió forint folyt be januárban és februárban. 

A Közterület-Felügyelet minden hónapban jelentést tesz a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság ülésén a helyszíni bírságolással kapcsolatban.

A beszámolók szerint 2023. január 1.–január 23. között 2.389.300 forintnyi parkolási bírságot szabtak ki Vácon.  Január 24.–február 23. között pedig 2.267.800 forintot tett ki a büntetések összértéke.

Pótdíjat annak a gépjárművezetőnek kell fizetnie, aki nem vált parkolójegyet a kijelölt övezetben, vagy túllépi a kifizetett parkolási időt.

A Vácon autózókra egyébként idén is rájár a rúd. A baloldali önkormányzat úgy döntött, hogy kibővítik a 2-es parkolózónát. Így májustól oda tartoznak az alábbi közterületek is:

  • a Géza király tér teljes szakasza
  • a Budapesti főút 36-os házszámtól a Schuszter Konstantin térig.

Emellett drágul is a parkolás. Óránként 50 forinttal emelik meg a mélygarázsban és a 2-es zónába tartozó közterületeken. A mélygarázsban így 300 forintért, a 2-es zónában pedig 350 forintért lehet majd parkolni május 1-jétől. A rendeletmódosításról szóló előterjesztésben azt írják, hogy „az infláció mértéke indokolja a díjtételek emelését.” 

Az 1-es zónát nem érinti változás. Ott továbbra is 400 forintért lehet parkolni óránként. Azonban május 1-jén életbe lép a turisztikai időszak. Ez azt jelenti, hogy az övezetben egészen szeptember 30-ig hétfő reggel 8 órától vasárnap este 18 óráig kell fizetni a parkolásért.