MATKOVICH IS CSAK REMÉLI, HOGY NYÁRRA ELKÉSZÜL A VÁROSI STRAND GYERMEKMEDENCÉJE

Lassan egy éve húzódik a gyermekmedence felújítása. A tavalyi strandszezont is anélkül indította el a váci önkormányzat, hogy rendbe tették volna a gyermekmedencét. 

A kivitelező idén február végén foglalta el a munkaterületet – erről a város baloldali polgármestere, Matkovich Ilona beszélt a napokban megtartott lakossági fórumon. Mint mondta, a szerződés szerint négy hónap alatt kell elkészülnie a medencének, ezért szavai szerint „elég izgalmas és feszített lesz a dolog”. Majd hozzátette, hogy szeretnék, ha elkészülne a gyermekmedence, mire nyit a strand. 

Matkovichék tavaly áprilisban bízták meg a helyi érdekeltségű BORSZA-BUILD Kft-t a medence burkolatának bontásával 980.383 forint ellenében, majd májusban a felújítási munkálatok elvégzésével is, amit több mint 28 millió forintért vállalt el a cég.

Az önkormányzat azonban végül úgy döntött, hogy a régi medencét a tervezett felújítás helyett inkább elbonttatja több mint 3,7 millió forintért. Erre a nagymarosi ÚT-FINIS Kft-vel kötöttek szerződést. 

Azt viszont titkolják, hogy 600 ezer forintért ki készítette el a gyermekmedence felújítási tervét és költségvetési kiírását. 

A megbízott vállalkozó nevét és adatait a közadatként kiadott

  • vállalkozási szerződésen
  • átláthatósági nyilatkozaton 
  • számlán
  • és teljesítés igazoláson is kitakarták.