MOLNÁR PÉTER: MIKOR, HA NEM MOST? – ADATBÁZISÉPÍTÉSBE KEZDETT MATKOVICH ILONA

Többször is leírtuk már: bármennyire is dörzsöltnek gondolja magát az ember, valódi szándékai előbb-utóbb lelepleződnek. Vannak azonban ügyek, amelyek leleplezik önmagukat már az induláskor, hiába vannak szaloncukor papírba csomagolva. ILYEN ÜGY MATKOVICH ILONA HÍRLEVELE IS.

A polgármester pénteken jelentette be közösségi oldalán fényfüzérek és fanfárok kíséretében, hogy mostantól minden pénteken polgármesteri hírlevelet indít.

Ahogy a hírt elolvastam, rögtön az ugrott be:

Minek?

  • Hiszen minden vasárnap rendre felteszi a hét általa fontosnak vélt összefoglalóját az oldalára, akkor minek ez az egész?
  • Mennyiben lesz új, mennyiben lesz más az úgynevezett „hírlevél”, mint ezek a posztok?
  • Aztán arra a linkre is rákattintottam, amelyen jelentkezni lehet erre az „újfajta” polgármesteri szolgáltatásra.

Rögtön kiderült, mire megy ki a játék igazából.

Matkovich Ilona bájosnak szánt fotója a baloldali váciak adatbázis-gyűjtéséhez

A polgármesteri hírlevélre való jelentkezés a következő szöveggel kezdődik:

„Amennyiben megadja e-mail címét tájékoztatást kaphat Vác városát érintő aktualitásokról, fejlesztésekről. Személyes adatainak megadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy Vác polgármestere, cím: 2600 Vác, Március 15. tér 11. Tel.: 06-27/513-400, mail: sajto@vacroshaza.vac.hu (a továbbiakban „polgármester”) a személyes adatait kezelje.”

Szóval ez az egész zizegős papírba csomagolt, átkötözött rózsaszín maszlag csupán egy egyszerű marketingfogás.

Matkovich Ilona brainstorming-csapata ránézett a naptárra, és azt látta, hogy 16 hónap van hátra a következő önkormányzati választásig.

Hiszen ne feledjük:

  • 2024-ben májusban egyszerre tartják az uniós parlamenti,
  • valamint az önkormányzati voksolást is.

Ráadásul a polgármesternek kénytelen kelletlen, fia építkezése miatt ki kellett mennie a Kőhíd lakóparkba, ahol meg kellett barátkoznia a ténnyel: azt a térséget elvesztette.

Gyors fejszámolás következett, hiszen ő pontosan sejti, hány helyen fog még kibukni hasonló balhé, és rájött(ek), hogy valamit tenni kell. Úgy döntöttek tehát, hogy felmérik, kik azok, akikre minden körülmények között számíthatnak, vagyis pontosan kik alkotják a „keménymagot”.

Mert akinek a polgármesteri fészbúk-tájékoztatók nem elegendőek, hanem önként és dalolva adják át személyes adataikat kezelésre Matkovich Ilonának, azok bizony feketeöves Matkovich rajongók.

Ennyi a polgármesteri hírlevelek értelme. Tessék, csak tessék!

***

Utóirat

Azért arra még a nyolc danos Matkovich-fanoknak is felhívnám a figyelmét, hogy az adatkezelő, aki névleg ugye a polgármester, e-mail címe nem sajto@vacroshaza.vac.hu (merthogy ilyen e-mail cím nem is létezik), hanem polgarmester@varoshaza.vac.hu.

Ezek után már nem is kérdés, hogy kinek az ötlete volt ez az egész hírlevelesdi!

Valaki olyané, akit nem érdekelt még az sem, hogy félregépeli a sajtóosztály e-mail címét. Ha már a propagandisták polgármesternek hazudják magukat ugye…

MJP