ÚJ KÖTETTEL JELENTKEZETT A VÁCI ARCUS KIADÓ, CSODA BETLEHEMBEN CÍMMEL

A váci Arcus Kiadó gondozásában megjelent egy új, mesés kötet Csoda Betlehemben – Az első karácsony története címmel, december 1-jén 17 órai kezdettel lesz az ünnepélyes bemutatója az Arcus Könyvesboltban.

A kötetbemutató valójában egy beszélgetős est lesz Laik Eszter, a könyv szerzője, Szimonidesz Hajnalka illusztrátor, Bokros Levente lelkipásztor (a Barátok temploma korábbi plébánosa), lektor és Misik-Nagy Rita könyvszerkesztő részvételével.
Idézet a könyv ajánlásából:

„Több mint kétezer évvel ezelőtt valami csodálatos és különös dolog történt Betlehem városában: megszületett egy kisfiú, aki egy ígérettel érkezett a földre. A mennyei üzenet szerint ő váltja meg bűneitől az emberiséget, és beteljesíti mindazt a korábbi jövendölést, amellyel bölcs próféták biztatták évszázadokon át a népüket.

A kis Jézus nem puha párnák és sürgölődő bábaasszonyok gondos keze között jött a világra. Szülei, Mária és József hitét bizony próbára teszik a nehéz körülmények, ám ők egy pillanatra sem inognak meg. Amikor már-már úgy tűnik, a próbatételek végén kisfiuknak Isten szabad ege alatt kell megszületnie, kinyílik nekik egy ajtó, még ha csak egy istállóé is…

De vajon meddig lehet biztonságban a családjuk a féltékeny király, Heródes haragjától?
Az emberiség egyik legrégebbi története több mint szép mese: felnőttek és gyerekek életét változtatta meg évezredeken át.

Szimonidesz Hajnalka gyönyörű festményeivel illusztrált kötetünkben most újrameséljük, kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetesen.”