KORMÁNYPÁRTI KÖZBENJÁRÁSSAL NYITVA MARADHAT A VÁCI USZODA ÉS A HELYI KISPOSTA IS

Más tollával ékeskedik Vác baloldali polgármestere, aki azzal kérkedik, hogy megoldotta a városi uszoda nyitva tartását, ezzel szemben a helyi kormánypárt önkormányzati képviselői azt állítják, hogy a térség országgyűlési képviselője Rétvári Bence munkájának eredményeként maradt nyitva a helyi uszoda, és nyithat (!!!) újra a deákvári kisposta is – foglalkozott a HírTV Híradója is a Vácon kialakult helyzettel.

Rendben fogadja a város és a környék sportolni vágyó lakóit a váci uszoda. Ha a baloldali városvezetésen múlt volna, ez nem lenne így, ugyanis a rezsiköltségekre hivatkozva november 1-től bezárták volna az intézményt. A polgármester csupán egyhavi költség kifizetését akarta biztosítani. Végül Vác megúszta, rendkívüli támogatást kap az uszoda rezsiköltségeire.

– A polgármester ezt az eseményt saját sikereként állította be, pedig ez csak és kizárólag Magyarország kormányának köszönhető, hogy az uszoda nyitva tudott maradni. Az úszó és a vízilabda szövetség javaslata alapján – jelentette ki Szádoczki Imre, a Fidesz váci szervezetének elnöke.

Hasonlóan alakult az egyik váci kisposta ügye is, a deákvári hivatal bezárt, de a környék lakói nyomatékosan kérték az újranyitását. Matkovich Ilona polgármester ekkor sem volt eredményes, ismét a jobboldali ellenzékben politizáló képviselőknek kellett besegíteniük.

A váci jobboldal megoldásokat keres a városban, míg a baloldali városvezetés inkább a politikai csatározás mellett dönt. Úgy látszik, hogy nekik nem nagyon számítanak a váciak, ami nagy hiba, mivel egy polgármesternek a váciakat szolgálnia kellene, és nem felettük állónak kell, hogy képzelje magát – tette hozzá Szabó Csaba.

Az ellenzéki képviselők ugyanakkor azt is kifogásolják, hogy a városba érkező pluszforrásokat a polgármester közösségi oldalán saját sikereként könyveli el.