SZÁDOCZKI IMRE: A VÁROS VEZETÉSE A MEGOLDÁSOK HELYETT A HISZTÉRIAKELTÉSBEN ÉRDEKELT

A VácOnline rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével rendszeresen igyekszünk értelmezni a heti eseményeket. Újra arra kérjük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Az elmúlt hét legfontosabb történése a deákvári kisposta bezárása körüli események voltak. A város vezetésének, a polgármesterrel az élen sikerült ismét „maradandót alkotnia”…. Kérem, kommentálja Matkovich Ilona hazugsággal felérő „bakiját”

Mindenki tudja, hogy a háború és az elszabadult energiaárak miatt mindenhol át kell gondolni és racionalizálni kell a működést. A kormány és a város is ezt tette egyes közszolgálati, kulturális és sportlétesítményeivel kapcsolatban.

Itt helyben, szokás szerint már megint nem a megoldást keresték, hanem a felesleges hisztériakeltést részesítették előnyben! Hétről-hétre megemlítjük, hogy a város 2 milliárd forintot kötött le és ennek havi kamata 15 millió forint.

Újra meg kell kérdeznünk, mire tartogatják ezt az összeget, ha nem ilyen esetekre?

A polgármester a saját bejegyzése szerint két napig próbált telefonálni posta-ügyben sikertelenül. Ez aztán a hatékonyság! Nekünk, a Fidesz-KDNP váci szervezetének ez valamiért azonnal sikerült. Megtaláltuk az illetékest és Rétvári Bence segítségével kitapostuk az utat Matkovich Ilonának Fónagy János államtitkárhoz. A labda most tehát a polgármester térfelén pattog, csak rajta múlik, kinyit-e posta legkésőbb januárban…?

Sajnos a városvezetőnek nem sikerült eltalálni a felkeresendő nevét és beosztását sem, az ESTV-interjúban Fónagy István minisztert említett. Semmi sem stimmelt: se a név, se a rang; reméljük, a megbeszélésre nem a Vendégvárók Váci Egyesületének elnökéhez kopog be a Fónagy&Walter Vendég és Borházba!

Ezek a történések megerősítenek abban, hogy egy nem alkalmas és nem hozzáértő polgármesterünk van…

VO: Nagyon örültünk, hogy megszépült az uszoda és annak is, hogy nem kellett bezárni november 1-jén. A polgármester szokás szerint ezt is saját eredményként adta el. A tények azonban makacs dolgok és egészen mást bizonyítanak, újra a jól elhallgatott kormányzati támogatás sietett Vác segítségére….

Az uszoda felújítást a vízilabda és az úszószövetség finanszírozta a váci vízilabda csapat TAO pénzeivel kiegészítve. A rezsitámogatáshoz szintén semmi köze a város vezetésének, ezt is a kormány fizeti ki egyelőre december 31-ig, melynek értéke 22 millió 860 ezer forint, valamint ígéretet kaptunk a jövő évi támogatásra is.

A legújabb hírek viszont arról szólnak. hogy a gépészet meghibásodása miatt múlt héten vízilabda-edzések sem voltak és a héten a környékbeli uszodákba kell a szülőknek saját költségükön fuvarozni a gyerekeket, Szobra, Gödre és Szentendrére is. Csak nehogy úgy járjunk, mint a gyerekmedence esetében, amely ebben az évben – az ígéret ellenére – nem működött egyáltalán.

VO: Azért van annak valamilyen bája, hogy az összefogás képviselői vidáman pózolnak minden betekert villanykörte és minden lefestett oszlop mellett, mintha nem ez lenne a vállalt kötelességük!?

Örülünk a Márvány tér rendbetételének is, de annak már kevésbé, hogy 270 millió forintba került, de mi még emlékszünk a 6 milliós kerítésre az iskolavárosnál és a 298 ezer forintos zebracsíkokra is a Kosdi úton.

Ennek a csapatnak nincs lehetetlen. Kiválóan működik Matkovich Ilona fiának a cége is, jól halad az építkezés, a 2 milliárdos várható bevétel nagy motiváció lehet.

Mindent összevetve az ő értékrendjük szerinti, városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség jól szuperál, a váci polgárok pedig nem igazán számítanak.

Még 684 nap és 10 óra van hátra

  • a cégeltüntető,
  • sikkasztó.
  • pénzhiéna,
  • bukott énektanár,
  • perverz váci-nácik és
  • tolvaj mentős (rém)uralmából…