NEMZETI ÜNNEP „ELŐESTI” ORGONAHANGVERSENY A FEHÉREK TEMPLOMÁBAN

Ahogy az már hosszú évek óta hagyomány, az államalapítás nemzeti ünnepéhez hasonlóan az október 23-ai nemzeti ünnep előestéjén is ünnepi hangversenyt ad városunk egyik kiemelkedő zeneművésze, Dr. Bednarik Anasztázia DLA orgonaművész, ez most is így lesz, az időpont, október 22-e pedig ugyebár azért is különleges, mert Liszt Ferenc születési dátuma egyben.

A jeles zenei eseménynek a Fehérek temploma ad helyet, a 19 órakor kezdődő programban a ”házigazda” orgonaművész mellett közreműködik Dr. Csanádi László DLA orgonaművész és Havasi Katalin énekművész – a belépés díjtalan.

 

Ugyancsak október 22-én, szombaton – „Új életre hívsz” mottóval – Kaposvár ad otthont a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 30. országos találkozójának, melynek Varga László püspök lesz a házigazdája, előadók: Mijo Barada és Josip Loncar. Az alsó- és felsővárosi plébániák szervezésében Vácról külön-busszal is eljuthatnak az érdeklődők a kiemelkedő jelentőségű eseményre. A lehetőségről a 20/488-7488-as telefonszámon lehet érdeklődni.