MÁR ELKEZDŐDÖTT AZ ELŐNEVEZÉS A 24. VÁCI MIKULÁSFUTÁSRA

Kiemelkedő jelentőségű tömegsport rendezvény Vácott a „Mikulásfutás” is, ami az utóbbi két évben a covid-világjárvány miatt elmaradt, ám most újra visszakerült a naptárba, december 4-ére.

Az esemény, Bíró György főszervező felhívásából is idézünk, kiemelve a legfontosabb részvételi információkat:

„Két »Mikulásfutás« maradt ki a covid miatt. 2020-ban azt mondták, maradj otthon, 2021-ben meg a szervezők mondták, hogy maradj otthon, mert több százan haltak meg a fertőzés miatt naponta, igaz, ekkor már nem volt karantén, mert valakinek dolgozni is kellett menni…
De ez már a múlté. Reméljük, az idén, ha nem is tűnt el teljesen a vírus, de legalább nem fenyeget olyan betegséghullám, mint az elmúlt években. Ennek örömére már meg is nyílt a jelentkezési lehetőség a Mikulásfutásra, melyre december 4-én vasárnap kerül sor főtéri központtal, a karácsonyi forgatag mellett”.

Az idén is lehet választani a 2 – 5 – 10 és 21 km-es távok között és 4×5 km-es váltót is szerveznek. A távok lefutását 5 km-es körök mentén lehet majd teljesíteni. Aki előnevez, annak lehetősége lesz a 2 km-es távon ingyenesen futni. Az óvodásokról sem feledkeztek meg a szervezők. Most is lefuthatnak pár száz métereket a kis-, középső- és nagycsoportosok a Mikulással együtt.

Persze ha valaki nem akar futni, akkor is érdemes kilátogatni a rajt- és célhelyre, mert a verseny alatt a verseny színpadán sok fellépő váltja majd egymást.

A versenyre a futás napjának reggelén is lehet nevezni, de a szerevezők azt javasolják az érdeklődőknek, hogy nevezzenek mielőbb, amíg még azt olcsóbban tehetik meg, a legrutinosabb indulók közül sokan már be is neveztek.

Bővebb, folyamatosan frissülő információk a www.futavac.hu honlapon.

Kiemelt fotó: Cservenák Péter