VÁCOTT VÁROSKÉPI LÁTVÁNYOSSÁG A HÁNYINGERT KELTŐ KUKASZIGET ÚTON-ÚTFÉLEN

Te, haver, mondd már, Vác tényleg egy osztrákos kisváros újabban? – kérdezte egy vonatozó társaság egyik tagja egy zónázón szeptember 2-án. A házigazdának tűnő fazon viszont vonakodva sem kívánt színt vallani. Minimum gyanús volt a hozzáállása, nyilván nem akarta elriasztani a vendégeit.

Fotó: Ribáry Zoltán

Aztán az állomás hátsó kijáratától elindult a csapat a belváros felé, de a finnyásabbja már a volt Naszály-áruháznál, egy undort keltő kukasziget láttán lefalcolt, mondván, elég nekik a vasútállomás, indulnak inkább vissza Budapestre – ahol amúgy Kamu Geri főpolgármester alatt semmivel nem jobb a helyzet.
Hát, ennyit Matkovich őakarnokága osztrák kisváros víziójáról, aminek amúgy eleve semmi értelme. Sokkal inkább az lenne a lényeg, hogy például mindenhonnan csak úgy mindig rendben elvigyék a szemetet, vagy hogy adott esetben ne vágják a járókelők nyakába a gallyakat-ágakat a ki tudja milyen szerződéssel felfogadott kontárok tervezett fametszés címen, vagy hogy végre rendbe tegyék a forgalomirányítást a legveszélyesebb útkereszteződésekben.
De ó, dehogy, nincs semmi gond ebben a minden szempontból tökéletes városban. Itt minden szép és jó. Mindennel nagyon meg vagyunk elégedve…