KODAK 100: JUBILEUMI KIÁLLÍTÁST SZERVEZ A FORTE FOTÓKLUB VÁC

Amint arról már megemlékeztünk, Vác ipartörtének jeles évfordulója az idei esztendő, hiszen éppen 100 éve annak, hogy elindult a gyártás a Forte Fotokémiai Ipargyár váci telephelyén, lánykori nevén a Kodak Ltd-nél.

A korábban nemzetközi szinten is meghatározó gyár nevét felvevő Forte Fotóklub Vác szeretne méltó módon megemlékezni a jubileumról, ennek jegyében összehoznak egy, a fényképezést ünneplő tárlatot, amelyen hazai és külföldi fotós barátaikkal közösen 100, szuper nívójú képet terveznek kiállítani.

A klub felhívása (amit elküldtek a testvérvárosi fotókluboknak is) így szól a helyi klubtagoknak:

Minden pályázni kívánó tagunktól várunk maximum 5 db fekete-fehér vagy színes, digitális vagy digitalizált képet e-mailben (részletek a technikai tudnivalóknál), kötetlen témában. A klub vezetése és a további felkért zsűri tagok által kiállításra javasolt képeket a szervezők nagyíttatják le, tehát a pályaműveket kizárólag elektronikus formában fogadjuk be (az előhívást egységesen egy helyen rendeljük meg 20 cm x 30 cm-es álló vagy fekvő formátumú képként).

A fotók beérkezéséről visszajelzést küldünk. Az elkészítés költsége képenként 600 Ft, melyet a klubtagoknak a klub kasszájába kell értesítés után befizetni, míg a baráti fotóklubok pályázói számára a részvétel ingyenes.

A kiállítás befejeztével a tárlat anyagát Vác Város Levéltárának adományozzuk megőrzésre és későbbi kutatási célokra. A digitális forrásfájlokat semmilyen más célra nem használjuk fel!”

A pályázat ütemezése: Pályaművek beadásának határideje: 2022. szeptember 14. szerda.

Eredményhirdetés: 2022. szeptember 22., csütörtök

Kiállítás megnyitó időpontja és helyszíne: 2022. október 7., péntek, 18 óra, a Madách Imre Művelődési Központ Emeleti Galériájában.

Technikai tudnivalók: egy pályázó maximum 5 db fekete-fehér vagy színes, digitális vagy digitalizált képet küldhet be.

Formátum: kötött oldalarány 3:2 fekvő formátum, JPG-ben mentve

Méret (képpont): hosszabbik oldal minimum 3000 pixel

Kötelező elnevezés: a fotó fájlnevét ékezettel kell megadni az alábbi minta alapján: Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.

Beküldés: a ffvkep@gmail.com e-mail címre, a levél tárgyában kérik feltüntetni: Forte 100

Elfogadják a WeTransfer fotóküldő rendszerrel beküldött pályaműveket is ugyanerre a címre.