VÁCIVILÁG: FERJANCSICS HÁROM ÉVTIZEDE MÉRGEZI A VÁCI KÖZÉLETET

A VáciVilág oldalán a múlt szombaton (augusztus 27-én) megjelent egy írást, amelyben újra összefoglalták, hogy „miért is utálják azon a fertályon Ferjancsics (Pénzhiéna) Lászlót”? Mokánszky Zoltán állítólagos meggyanúsításának hírére támadt néhány gondolatuk azzal kapcsolatban, hogy a váciak 2019-ben milyen – magukat baloldalinak tartó – nímandokat engedtek a hatalom közelébe.

A városi sajtóban, valamint a Pénzhiéna oldalán is azt a hírt olvashattuk – írja a lap –, meggyanúsították Mokánszky Zoltánt, aki alpolgármesterként állítólag egy hozzá „közel álló” ismerősének jogtalanul adott fizetésemelést. Az ügy megnevezése súlyos vád, hivatali hatalommal való visszaélés lett. Mivel a VáciVilág messzemenően nem egy jobboldali újság, így hosszú bekezdésekben ki is fejti, hogy a polgári oldal képviselőivel, így Mokánszkyval is milyen „történelmi” averziói vannak. Azonban az ügy kapcsán az írásnak mégis az volt a legfőbb mondandója, hogy

a Ferjancsics által három évtizede a városra erőltetett, haszonleső politikai stílus mennyire mérgezi a helyi közéletet, a mindenkori testületet, a váciak közös jövőjét. A lap szerint pedig már tovább nem történhet minden úgy, amint ezt eddig a szavazataikkal zsaroló senkiházi élősködők és vazallusai tették.

Hoztak is egy példát, hogy betekintést engedjenek a ferjancsicsi színjáték kulisszatitkai mögé. „Ez a szerencsétlen, semmihez sem értő Foltos” alpolgármester tette közzé azt a hírnek látszó posztot, amelytől azt remélte, hogy az az egy-két jól beállított fotó elfedheti a valós munkájának teljes hiányát, tette ezt újra még mindig abban a hitben, hogy e városban tényleg mindenki elbutult, hogy mindenkinek Vácon csak az eléjük varázsolt „kirakat” fontos.

Az általa kitett képen az egyszerű olvasó éppen azt láthatja, hogy a „mindig felelősségteljes képviselő” utasítást ad, számon kér (kéztartás!), hogy az út a legmegfelelőbben készüljön el! Mindezt a „véletlenül” arra járt paparazzi-fotós a kellő szögből készült képével demonstrálja is! Már megint csak igyekezett eladni a váciaknak ezt a pitiáner, nevetséges pózt! A lap e fotó kapcsán azt kéri számon Ferjancsicstól, hogy vajon így mutatott-e, amikor a Velencei-tavi megbeszélésen 30 milliót követelt a zsebébe?

A VáciVilág e véleménycikkében kifejti, hogy Ferjancsics minden városvezetői megnyilvánulása mindenestül csak egyféle álca, csak egy olyan színielőadás, amelynek nincs más valós célja, csak a váciak pénzéből való megélhetési politizálás.

A lap szerzője arra kéri a váciakat: „ne dőljenek be az ehhez hasonló, olcsó akcióknak. A városvezetés (melyhez ez a Pénzhiéna is tartozik) az Önök pénzéből javíttatja az utat, hiszen amióta funkcionálnak, érdemi bevételt nem tudnak produkálni a városnak. Pénz pedig az Önök elherdált vagyonából van, melyből havi busás juttatásuk után időnként alamizsnát csepegtetnek a váci lakossága részére, persze a megfelelő kivitelező (12 milliós zebra és társai) kiválasztásával. Eközben lelketlen, szemét emberek, akik bárkin (időnként egymáson is) átgázolva akarják saját érdekeiket érvényesíteni, legyen ez ingatlan eladás, lakópark, vagy önkormányzati állás.

Mondhatnák azt, hogy nem tartozik Önökre, hogy a képviselők miként reagálják le a köztük lévő feszültségeket, miként állnak bosszút egymáson. De ez nem így van. Amilyen lelketlenül támadnak meg egy gyászában megroppant embert, ugyanolyan lelketlenül lopják el gyermekeik elől a jövőjüket, történjen ez az uszodában, a stadionban, vagy a Pénzhiéna irodájában. Ez a Pénzhiéna által is megvalósított helyi politika, melytől a város 30 éve nem tud szabadulni. Nincs kegyelem, kegyelet, városérdek, csak jöjjön a pénz a telhetetlen zsebekbe.

Ideje a fejükre koppintani! A Pénzhiéna jelentős összeget visz haza havonta, munkaköri leírás és érdemi munka nélkül, az Önök pénzéből. (…) Az előadást pedig mi fizetjük, hiszen a város pénze a mi pénzünk! (…) Vegyük el tőlük ezt az egész játékot, loptak tőlünk eleget, menjenek most már dolgozni.”