AZ ELFELEDETT POSTA PARK – EGY ANYUKA PANASZOS LEVELE A SZEBB IDŐKET MEGÉLT TÉRRŐL

Az alábbiakban megosztjuk önökkel olvasónk írását és az ott készült fotókat, amely bemutatja a Posta park elképesztően lezüllött állapotát. Az a látvány, ami manapság fogadja a váciakat, az semmiféle választási ígéretnek és városfenntartói színvonalnak nem felel meg.

***

Gyermekeimmel minden nap óvodába menet a Posta parkot érintve megyek el. Sajnos több ücsörgő hajléktalan látványa fogad minket reggelente. Úgy tűnik, mintha életvitelszerűen itt élnének. Inkább már keresztül sem megyünk a parkon, mert a gyerekeknek ez ijesztő.

Ugyanitt a nagy kövekből már több is eldőlt, baleset veszélyesek. A padok körüli sövény tavaly sem volt formára nyírva, de idén sem. Teljesen elhanyagolt látványt mutat. Régen szép, formás sövény volt a békás kút körül.

A parki szobor előtti koszorú tavaly óta ott szárad. Pázsit helyett mindig a felverődött, éppen aktuális „méhlegelő” gyomjait látjuk. Most éppen a teknősünket hozhatnánk ki legelni, mert egy útifű tenger van a nyírt pázsit helyén. De pokrócot nem lehet leteríteni és játszani hagyni a gyerekeket ebben a gyomban. Még a méhek is elkerülik.

Két éve még nagycsoportos fiamnak tudtam tanítani a színeket a virágágyásokba ültetett növényeken, de mostanra már ezek is eltűntek. Alig van virágágy a parkban, felszámolták őket.

A posta felől legalább három hónapja letört egy nagy ág. Azóta is ott lóg. Nem hiszem el, hogy ennyi idő alatt valaki, akinek kellene, nem veszi észre. Nem jár ide senki a város vezetői közül? Ez így jó? Amikor az árnyékolót csinálták a homokozó fölé, akkor senki nem vette észre a letört ágat? Egy anyuka elmagyarázta nekem, hogy az árnyékolót csak a választások miatt helyezték ki, hogy domborítsanak valamivel. Értelme nem volt, hiszen nagy, öreg, árnyékot nyújtó fák alatt van.

Úgy érzem, hogy sok belvárosi lakos szemét bántja a park leépülése, hiszen ez a tér kultikus minden korosztály számára.

Ennyire lepusztulva én még nem láttam a Posta parkot. Talán ki kellene rá írni: mentsük meg a Posta parkot, vagy írjuk ki rá, hogy köszönjük, polgármester asszony!

Minden bizonnyal az unokáját nem itt sétáltatja.

***

A beküldött fotók között tallózva valóban van igazság a leírtakban. Mintegy tizenöt éve a DDC jelentős összeggel járult hozzá a park felújításához, ami valóban több mint egy évtizedig színvonalas látványa volt a belvárosnak. Talán azért kell leépíteni, elhanyagolni, hogy ki lehessen írni rá egy jó zsíros közbeszerzést valamelyik havernak úgy, mint ahogy azt egyes vélemények szerint a Márvány térre is tették?