SZÁDOCZKI IMRE: ÜZENJÜK A VÁLASZTÓKNAK, MÁR CSAK 2 ÉV, 2 HÓNAP ÉS 21 NAP VAN HÁTRA…

A VácOnline rendszeres rovatában Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével e héten is folytatjuk a heti közéleti események értékelését. Ezúttal is újra arra kértük, hogy a helyi jobboldal szemszögéből világítsa meg olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Milyen újabb mesebeszéddel ámította Matkovich a választókat vasárnap?

Városunk polgármestere vasárnapi meséjében a tavaly kapott kormányzati támogatások felhasználásáról regél, sajátként eladva a dolgot. Régi módszer ez, de már mindenki átlát Ilona meséin. Az iparűzési adó „elvonás” is 200 millió pluszt eredményezett a büdzsében, mindenki ilyen elvonásról álmodozik. Megemlíti még az általa sosem hallott, Vácon felépülő akkumulátor alkatrész gyárat is. Ez is minősíti a városvezetőt, úgy látszik még a város honlapját sem olvassa, hisz még ott is megjelent a hír. Egyébként érthetetlen, hogy valaki polgármesterként és zöld aktivistaként miért nem tud örülni egy elektromos autókhoz szükséges alkatrészt gyártó, munkahelyet és adóbevételt generáló üzem Vácra költözésének? Minden városvezető hálát rebegne és köszönetet mondana érte, de nálunk a #csakazértse politika jegyében minél rosszabb, annál jobb. Csak emlékeztetném Ilonát április 3-ra, amikor szerinte nem vesztettek választást. Vesztettek, nem kicsit, nagyon és alkalmazkodni kellene ehhez a helyzethez.

VO: Az utóbbi hetek legnagyobb botránya a Kőhíd lakóparki vandál fakivágás és építkezés volt, amely azért már az elkötelezett szavazóiknál is kiverte a biztosítékot, mint ahogy az a kommentekből kiolvasható.

Az, ami változatlan, az az ingatlanmutyi. A Kőhíd lakópark lakói kétségbeesve fordulnak hozzánk életterük megóvása érdekében. Civil szervezet és tüntetés is szerveződik, amihez mi minden támogatást megadunk. Itt nem is a jogi helyzettel van probléma, hanem inkább azzal, hogy Matkovich Ilona fia az építési vállalkozó, aki 2 milliárd forint értékben fogja eladni az elkészült lakásokat. Ő vágatta ki a fákat, üldözte el a madarakat és teszi tönkre a környéket. A hírek szerint ezzel nem lesz vége az építkezéseknek. A volt Toyota mellett, Deákváron és a Magyar utcában is folynak az előkészületek, ahogy az egy nagy, „városi” ingatlanfejlesztőhöz illik. 2024. október 1-ig már csak 2 év, 2 hónap és 21 nap van hátra…

VO: Még mindig meglepetést tud okozni Fehér „Zsizsik” Zsolt, a „váci náci” a posztjaival. Meddig kell még a városnak tűrni őt a Kulturális Bizottság élén?

A hírek szerint a múlt héten a Jobbik nevű múltbéli párt váci vezetője, aki egyébként nem tudom, hogy kiket vezet még, mivel a tagság elfogyott körülötte, lőgyakorlaton vett részt és még sisak sem volt rajta. Szerinte ez az, ami, a „váci szalonjobber libsik” rémálma. Kicsit nagyképűnek tetszik lenni Zsizsik! Nekünk nincsenek rémálmaink, egy nem valaki miatt aztán végképp. Hogy ki a szalonjobber libsi, arról vitatkozhatnánk, de ki áll szóba egy perverz váci-nácival? De hát annyira szép a testület a perverzekkel, váci-nácikkal, sikkasztókkal, pénzhiénákkal, tolvajokkal, cégeltüntetőkkel, gyerekeket rasszistázókkal, újságírókat vegzálókkal és társaikkal. Válogatott csapat, mindenki büszke lehet magára! Itt is elmondom: még 2 év, 2 hónap, 21 nap!