EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – SZÉGYENTELJESEN A TAVALY LEHULLOTT LOMB MELLETT VEZET A TURISZTIKAI LÁTVÁNYOSSÁG

Lassan eljutnak oda Vác város lakói, hogy fel sem háborodnak, nyugtázzák a mostani városvezetés valós hozzáállását Váchoz és annak lakóihoz. Csak azt várják, hogy végre előttük legyen a lista, ahol újra szavazni lehet. Ezt írta nekünk az a lakó, aki néhány hete a Szent Miklós tér és az azt övező utcákon uralkodó állapotokról írt.

Idézünk leveléből: „2,5 hétig hevertek a gallyak a Szent Miklós téren, mire végre elvitték. Azóta itt senki nem járt. Néhány éve ez a tér, a Gasparik utca olyan szép rendben volt. Idén még nem jöttek lekaszálni a favermeket, az útmenti gazt sem. Tavasszal nem jártak itt az útszegélyt takarítani. Mostanra már a nagy juharfák lehullajtották terméseiket, de azok is ott hevernek. Két városi rendezvény is volt a Duna-parton az elmúlt hetekben, aminek kapcsán a Dottó vonat is újra megjelent. A Szent Miklós téren körbe megy, én szégyelltem magam a város helyett ezért a látványért.”

Úgy tűnik, hogy az osztrák kisváros a Múzeum utcában véget ér. Matkovich Ilona képviselőként annak idején oly sokszor emlegette a testületi üléseken, hogy az Iskola köz is gyomban úszik. Valóban hangulatos osztrák kis köz, de az Iskola utca járdaszegélyében is toklászban állnak a füvek.

Matkovich Ilona arra sem méltatja a szomszédos utcákat, hogy szemet vessen az ott uralkodó állapotokra. Ferjancsics László se túl éber őre már választókörzetének, hiszen a Földváry téri lakótelepről is kaptunk szép számmal képeket arról, hogy bár a fűnyíró traktor most éppen összegyűjtötte a füvet, de két hétig állt halmokban és büdösödött a Rácz Pál utca parkterületein. Kiss Zsolt és Fehér Zsolt sem foglalkozhatnak körzetükkel, mert a Vám utca – Nagymező utca közötti lakótelepen is büdösödtek a fűhalmok. Lehet, hogy a váci lakóknak már annak is örülni kell, ha egyáltalán lenyírják nekik a füvet a lakótelepeken? A Damjanich térről írt egy régi olvasónk, hogy idén végre nyár derekára a Trafó mögötti területen is összegyűjtötték a tavalyi avart. „Úgy tűnik a körzet képviselője rájött, hogy a 2. sz. főútnak mindkét oldalán szavazópolgárok laknak.” – idéztük az olvasó leveléből.