EGYRE MÉLYEBBRE ZUHAN MATKOVICH NÉPSZERŰSÉGI INDEXE

A polgármester-jelölti indulásakor magát civilként, a nép „leányaként” pozicionáló Matkovich Ilona hatalomra jutva hamar elkezdte kimutatni a foga fehérjét, napról-napra, hétről-hétre egyre több jelét adva hatalmi mámorának.

Kezdetben még ellébecolhatott egyféle bájolgással, a CukIca stílussal, egy darabig kitartott az új vezető érkezését szinte törvényszerűen fogadó örömködés, buzdítás, dörgölőzés különböző tőle függő zsíros állásokért, de ennek egyre inkább vége.

Mára már mind többen belátják, hogy Matkovich városvezetőként szinte semmi másra nem mutat igazi képességet, mint a kegyek osztogatására, a városi vagyon elherdálására, barátok-családtagok zsebeire való odafigyelésre – ezzel szemben városfejlesztő eredménye szinte nulla, lobbiereje annál is kevesebb.

Legutóbb, a váci rally-verseny kapcsán már egy korábbi fegyverhordozója, Zöldi Péter is kritikus hangot ütött meg a polgármester-asszonysággal szemben.

Matkovich bájolgó- vagy épp észt osztani akaró közösségi médiás „prédikációi” kapcsán egyre több az ellenvéleményt megfogalmazó komment, úgy tűnik, hogy a mind több anyacsászárnői allűröket felvevő madámnak havi több százezer forintért tartott fő sajtósait lassan arra az üzemmódra kell átprogramoznia, hogy a fő feladatuk legyen immár a kommentelők leoltogatása.

Hát igen, hazugságokkal, az ellenfelekkel szembeni gyűlöletkampánnyal is fel lehet jutni a politika (helyi) csúcsaira, Matkovich is bebizonyította ezt, mint ahogy ma már azt bizonyítja egyre inkább, hogy még könnyebb elveszíteni a választók szimpátiáját, ha nincs valódi teljesítmény a hatalomgyakorlásban.

Kíváncsian várjuk, hogy az ösztönből várost (félre)vezető polgármester hogy bírja feldolgozni ezt az egyértemű népszerűségvesztést? Csak nehogy rendszeres utcai ordibálás legyen a vége…