A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ IS SEGÍTETT A VIHARKÁROSULT IDŐS ÓCSAI HÁZASPÁRNAK

Az összefogás, az önzetlen segítségnyújtás szép példáját adó történetet osztott meg a napokban közösségi médiás oldalán az Ócsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a megnyugtató megoldásban főszerepet játszott a Váci Egyházmegyei Karitász is.

„A 2022. január 30-i viharban (többek között) megrongálódott egy ócsai családi ház tetőszerkezete. A ház egy idős, nyugdíjas házaspár otthona, ők kérték az egyesületünk segítségét. A javításhoz ács szakemberre, emelőkosaras gépjárműre és fa építőanyagra volt szükség. Ennek az összköltsége kb. 350.000 forint, amit a nyugdíjas házaspár önerőből nem tudott volna előteremteni.

Egyesületünk felvette a kapcsolatot az Ócsai Római Katolikus Egyházközség vezetőivel, így érkezett is a segítség. Az egyeztetéseket követően az Ócsa ÖTE szerződésben vállalta, hogy szervezi és alvállalkozók bevonásával lebonyolítja a tetőjavítást, amihez a Katolikus Karitász – Caritas Hungarica 300.000 forint pénzbeli támogatást nyújtott. A hiányzó 50 ezer forintot az ÖTE saját forrásból pótolta.

Május 13-án elkészült a tetőjavítás, így a következő vihar már nem tud további károkat okozni az épületben.

Jutka néni és Jani bácsi nevében is köszönjük a támogatást az ócsai plébániának, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Magyar Katolikus Karitász munkatársainak valamint a kivitelező szakembereknek” – számol be a történetről fészbuk-oldalán az ócsai ÖTE.

Ribáry Zoltán