JUHÁSZ BÉLA (MOMENTUM–DK): „A PARLAMENTBEN PROFESSZIONÁLIS POLITIKUSOKNAK KELL DOLGOZNIUK”

A baloldali előválasztás után, a vérszegény kampány eredményeként Inotay Gergelyt indítják Gyurcsányék Vácon. Inotay viszont már messziről is annyira alkalmatlan, hogy saját politikustársaitól kapta eddig a leginkább földbe döngölő kritikákat. Ezekből szemezgetünk.

Juhász egy újabb erős ítélete Inotayról:

„Az én meggyőződésem szerint a Parlamentben professzionális politikusoknak kell dolgozniuk, akik megfelelő tapasztalattal és felkészültséggel rendelkeznek ahhoz, hogy Magyarországot, a gazdaságot egy új, európai pályára állítsák (…) Ebben természetesen a civileknek is fontos a szerepe egy-egy részterületen, de a gyökeres változtatás szakértő politikusokat követel.

Juhász gyakorlatilag annyit üzen Inotaynak: általános iskolai tanítóként nem a politikához, a törvényhozáshoz, a választókhoz, hanem a gyermekekhez érthet leginkább, e területen van tapasztalata.

Hangsúlyozzuk, ezeket a megsemmisítő kritikákat nem a jobboldaltól kapta Inotay Gergely, hanem a saját szövetségesétől és bajtársától.

Nem az ellenfelei mondják rá, hogy a politikai tevékenységre és a körzet képviseletére alkalmatlan, hanem baloldali politikustársa.

De Gyurcsánynak Inotay a legmegfelelőbb mameluk, jó lesz vattának.