INOTAY GERGELY MÁR 41 NAPJA HALLGAT MÁRKI-ZAY PÉTERNEK AZ UKRAJNÁBA FEGYVEREKET ÉS KATONÁKAT KÜLDŐ KIJELENTÉSEIRŐL

Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt először február 13-án beszélt arról, hogy mindennel, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azzal segítené Ukrajnát, akár katonai segítséggel is. Néhány nappal később február 22-én egy tv-interjúban ismét megerősítette, hogy ha a NATO úgy dönt, hogy fegyverekkel támogatja Ukrajnát, akkor azt ő is támogatni fogja. Fekete-Győr András, a baloldali országos lista 5. helyezettje már február 1-jén publicisztikát írt arról, hogy Magyarországnak fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát.

Inotay Gergely tehát Márki-Zay első nyilatkozatától számítva március 26-án immár 41 napja hallgat arról, hogy egyetért-e főnöke álláspontjával.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke azonban március 12-én ismét egyértelművé tette a baloldali álláspontot, hogy ők mihamarabb fegyverekkel és katonákkal avatkoznának be a háborúba. A politikus, aki ugyanannak a Jobbik frakciónak a tagja, ahová Inotay Gergely is vágyódik, egy ádándi lakossági fórumon egyértelműen elmondta, hogy NATO hivatásos katonákat szeretnének a háborúba küldeni, akiknek „ez a dolga”.

A magyar emberek elsöprő többsége azonban a Kormány álláspontjával ért egyet, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból, Magyarországnak a béke pártján kell maradnia.

Inotay Gergely azonban több hetes hallgatásával egyértelművé tette, hogy ő is a fegyveres konfliktus részesévé tenné Magyarországot: szíve szerint fegyvereket és katonákat is küldene a háborúba.