MÁRKI-ZAY NYOMDOKAIN FOLYTATJA INOTAY A FALUSIAK SÉRTEGETÉSÉT – A HELYIEK TESZIK HELYRE

Inotay Gergely a kampánya során rendszeresen fölbukkan a térség falvaiban, de még egyetlen egyszer sem tudhatták meg tőle a helybéliek, hogy miképpen vélekedik Márki-Zay Péter, a falusi embereket sértegető kijelentéseiről. A hallgatását most még azzal is tetézte, hogy a Perőcsényben készült videójában egy bezárt kocsma előtt „élhetetlennek” nevezte e meseszép települést, ezzel mélyen lenézve a falucska lakóinak életét, összefogásuk, egymásba kapaszkodásuk erejét. Már megint úgy nyilvánult meg, hogy igazából fogalma nincs a falu valóságáról, és megvallotta, hogy az általa nagyra tartott miniszterelnök-jelölt nyomdokain haladva lebecsüléssel viszonyul a falvak népe iránt. A perőcsényiek azonnal helyretették a falujukat élhetetlennek nevező Inotayt.

Inotay Gergely a videójában a következőket mondta: „Kisebbik lányom kedvence a finom perőcsényi parasztkolbász. Pedig Perőcsényben sincs kolbászból a kerítés. A bolt és a kocsma is bezárt, és ez a gyönyörű fekvésű falu élhetetlenné vált. Ez jól jellemzi a Fidesz vidékkel kapcsolatos politikáját. Valódi problémára valódi megoldást, élhető falvakat, valódi faluprogramot, a helyiek megbecsülését.”

A válasz Perőcsényből nem váratott magára, helyre tette Inotayt, akiről mindjobban kiderül, mennyire céltévesztett kísérlet számára, hogy e térségben élőket megértse, sőt nagyra tartsa az ott élő magyarokat.

„Én itt élek és nem élhetetlen a falunk! Csodálatos itt lenni és 7 percre busszal található bolt és kocsma is, ha arra van szükség. Az emberek segítenek egymásnak itt minden tekintetben, de ha csak a kamrából hiányozna bármi, tudják, kihez kell fordulni. Másrészt mozgóboltok is vannak, plusz CBA is kiszállít! Szuper Erikánk és Zsuzsink és Évánk is van, akik minden óhajt meghallgatnak!

Semmi köze egyik pártnak sem ahhoz, hogy nincs kisbolt vagy kocsma. Másrészt pedig az állam írt ki pályázatot és nyertek is rajta, hogy legyen bolt. Személyes okok és a falu kis létszáma miatt is alakult úgy – többek között –, hogy nem lesz még boltunk!

Kérem, ne terjesszen tévinformációt! Főleg ne azt, hogy élhetetlen a falu, hiszen ezzel ön éri el, hogy ne gyarapodjunk!”