KORMÁNYZATI BERUHÁZÁSSAL DICSEKSZIK FEHÉR ZSOLT – EZEK SZERINT MÉGSEM FOSZTJA KI AZ ÁLLAM A VÁROST?

Unalomig hallgattuk már a mostani városvezetéstől, hogy a kormány nem hogy nem ad pénzt Vácnak, hanem aljas módon még el is vesz tőle, így se juttatások, se felújítások, se beruházások nem jutnak a váciaknak. A valóság azonban nem teljesen így fest: márciusban éppen egy kerékpárutat adhattak át Matkovichék, de ezt is megpróbálták városi fejlesztésként eladni.

A váci önkormányzat nevében Fehér Zsolt reklámozza a Magyar Közút bicikliút felújítását az ESTV videójában. A városatya úgy fogalmaz:

közös adóforintjainkból jöhetett létre mindez, ezzel azt a benyomást keltve, mintha a váci vezetés gazdálkodott volna olyan ügyesen, hogy megújuljon a kerékpárút.

EuroVelo6 – Magyarországi szakasza

Nagyon olcsó kommunikációs trükk egy állami beruházást „közös adóforintjainkból” megvalósulónak átnevezni – a cél ezzel a mondattal nyilvánvaló: hátha sokaknak úgy tűnik, mintha önkormányzati lenne a felújítás. Ehelyett

a valóság az, hogy a beruházás a Magyar Közút fejlesztése, azaz állami pénzből jött létre, az egészhez pedig Matkovichéknak nem sok köze van.

Ahhoz viszont nagyon is, hogy a kisfilm tanúsága alapján az ESTV úgy tűnik, átállt baloldali kampányfilmgyártásra – ilyen remek zenével, hatásvadász vágóképekkel, mint a kerékpárutas videóban nem a helyi csatornák, hanem a kampányfilmesek szoktak operálni.

A videó végén mindenki olvashatja: a másfélperces negédes szösszenet Vác Város Önkormányzatának megbízásából készült, azaz magyarra lefordítva közpénzből.

Ha bicikliútra nem is, imázsvideóra viszont annál többet szán a mostani váci városvezetés, míg a kormányzati beruházások szépen fejlesztik a települést.

A megújult bicikliút egyébként az EuroVelo6 liget tó alatti részétől Sződliget felé húzódó szakasza, itt tekerhetnek mostantól biztonságosabb körülmények között a váciak és az erre kirándulók, sportolók, túrázók.

EuroVelo6 – Projektek a Dunakanyarban

Ha ilyenekre jut koronavírus-járvány ideje alatt az állami kasszából, akkor talán

túlzás továbbra is azt állítani, amit Matkovichék előszeretettel hangoztatnak 2019 októbere óta: az állam kifosztja Vácot.

Soha rosszabb sora ne legyen egy településnek sem, mint hogy veszélyhelyzetben is újulnak a kerékpárutak.

64 millió forintos kormányzati támogatásból újult meg a Verőce és Vác, valamint Vác és Sződliget közötti kerékpárút. A régi, repedezett aszfalt helyett, most új burkolat és új felfestés várja majd a bringásokat. – Fotó: Rétvári Bence Facebook-oldala

***

Az EuroVelo6 legutóbbi fejlesztései

Kerékpárút épül Párkány és Helemba, valamint Ipolydamásd és Letkés között

Jó hír a Dunakanyar bringásainak – kerékpárral az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig