BÉREKRE NINCS PÉNZ, DE TÖBB SZÁZEZRES VÁROSHÁZI LAKOMÁRA VAN

Libasült, pulyka rolád, két ízű torta – a városházán a válság és a „nagy spórolás” ellenére is jutnak közpénz százezrek a képviselő hölgyek és urak Szent István-napi lakomázására. Természetesen ezt sem kötötték a sajtójukban az egyszerű nép tudtára, csak közadatkérésre sikerült kideríteni, hogy mennyit szánnak magukra a városháza jelenlegi urai.  

Bár az önkormányzat a válságra hivatkozva bért csökkent és álláshelyeket szüntet meg, azért a városi ünnepség utáni lakomára mégis jutott több mint négyszázezer forint közpénz.

Láttuk, a spórolást nem magukon kezdik:

  • a politikusi pótlékok emelkedtek,
  • a városházi irodák felújítását a járvány sem akadályozta,
  • és most már az is látható, hogy a városatyák és vendégeik bendője sem marad üresen egy-egy ünnepi pillanatban.

Talán azt is érdemes még szóvá tenni, hogy a „Váci Katedra” cím átadása után minden eddigi városvezetés a kitüntetett pedagógusok számára adott egy szerény állófogadást. A nemzet napszámosai ettől a balliberális vezetéstől idén nem számíthattak arra, hogy egy korty ital és pár falat mellett személyesen elbeszélgessenek pályájukról és gyönyörű hivatásukról. Kaptak viszont egy közös fényképet

***

A közadatok kikérésével tudhatja meg csak a város lakossága, hogy mennyit fordítottak közpénzből az ünnep kapcsán állófogadásra.