A városvezetés teljes alkalmatlansága: a törvény által biztosított bevételt se tudják beszedni

Igazi bénázást volt kénytelen elismerni a váci városvezetés a hétfői napon. Míg folyamatosan a kormányra mutogatnak, a törvény szerint városi bevételnek minősülő parkolási díjakat se tudják beszedni, aminek persze a váciak egy része örül. Szomorú eset, hogy Vácon csak a városvezetés alkalmatlanságából adódnak a lakosság számára örömteli események.

Érdekes poszt jelent meg hétfőn Vác Város Önkormányzatának Facebook-oldalán, melyet legtöbbször propaganda célokra használnak. Mai posztjuk viszont sokat mondó: bár majdnem három hónapja volt a városvezetésnek, hogy felkészüljön a parkolási díjak visszavezetésére, ebben is kudarcot vallottak.

A városvezetés a saját szavaikkal élve „megkezdte a váci parkolási rendszer átszervezését”, tudjuk, hogy ez mit jelent: tömeges leépítéseket. A város átláthatatlanságából adódóan nem egyértelmű, hogy ez hány dolgozó munkahelyébe kerül ez az átalakítás, de egy biztos: a korábban működő parkolási rendszert is sikerült lenullázni, így bizonytalan időre elhalasztják a díjköteles parkolás visszavezetését.

Természetesen a városháza propagandistái sajtósai igyekeznek úgy megfogalmazni, mintha ez egy remek történés volna (nekünk tényleg az), felmerül a kérdés:

ha alkalmatlan a városvezetés arra, hogy beszedje a törvény által számára kijelölt bevételeket, vajon jogosan mutogatnak-e a kormányra az elvonások miatt, melyek amúgy mindössze a költségvetés körülbelül 1,5%-át érintik?

Lehet, hogy nem kellett volna leépíteni azokat a munkavállalókat, akik alkalmasak voltak a parkolási rendszer üzemeltetésére?

 

A váci lakosok egy része ma jól járt, csak az a kár, hogy ilyesmi csak a városvezetés bénázásának eredményeként tud összejönni, a mai eset a váci városvezetés totális alkalmatlanságának ékes bizonyítéka.

Sokan azonban, akik a parkolási körzetek közelében laknak és már hónapok óta nem tudnak ingatlanjuk előtt parkolni, bosszankodnak a halasztás miatt, teljes joggal: a lehetőség adott a díjak visszavezetésére, de

a városháza újabb bevételkiesést generál magának azzal, hogy képtelen beszedni ezt a tisztán önkormányzati bevételt.

Csak kiegészítésként merjük felvetni azt, hogy a jelenlegi városvezetők korábban, ellenzéki képviselőkként sokallták a parkolási díjakat, azonban most, hogy a döntés az ő kezükben van, nem csökkentik azokat. Erre utal legalábbis a poszt utolsó néhány mondata.