„Nem a tett a lényeg, hanem a fotó” – vélemény

Ízekre szedik a kommentelők az Összefogás Vácért képviselőinek egyik friss fotóját. Visszakapják a játszótereket a gyermekek címmel tett ki Kiss Zsolt az Összefogás Vácért képviselője egy fényképet a Váci Élet Facebook-oldalára, amelyről egyhangú ítéletet mondtak a kommentelők. E poszt alatt az eddig működőképesnek mutatkozó látványpolitizálásról alkottak sarkos véleményt a váciak. Az elmarasztaló kommentek zöme nem kér abból, hogy valódi cselekvések helyett Kiss Zsolt és Ferjancsics László rendszeresen, egy általuk elképzelt vezetői erényeket felmutató helyzetben pózolva fényképeztetik magukat.

Maga a közzétett hír pedig igazából igen dicséretes, minden váci számára örömteli esemény lett volna, mint azt írja is a képviselő úr: „A kormány tájékoztatása szerint hétfőtől újra kinyithatnak a szabadtéri parkok és játszóterek városunkban is. (…) Vác több mint 30 köztéri parkjában és játszóterén ezek a munkák is (fertőtlenítés – szerk.) megtörténtek pénteken, így a pihenő- és játszóeszközök felkészítve várják a látogatókat. Ferjancsics László alpolgármester társammal a Földváry téren, a Zöldfa utcai játszótéren kísértük nyomon a fertőtlenítés folyamatát.”

A kiposztolt kép részlete

Ha a gyermekekért való aggodalmas tekintetük nélküli lett volna e kép kirakva, talán csak örömének adott volna hangot az internet népe, de ezúttal nem így lett… Érdemes áttekinteni a büntető véleményeket:

  • „Egy dolgozik, kettő nézi.”
  • „Ráérnek, van belőlük 3 darab. A 10 milliós New Yorknak elég 2 alpolgármester.”
  • „És ez komoly! Megáll az élet, ha nincs ráérő fotós!”
  • „Nem a tett a lényeg, hanem a fotó.”
  • „Tönkremehetett az az egy szem dolgozó, mire végzett a 30 játszótérrel…”
  • „… Fénykép legyen a megnyitóról, mint a kórházi maszk átadón.”
  • „Forog a név. Jó a fotó. Ügyes a kommunikáció.”
  • „Örömmel olvasgatom a hozzászólásokat. Végre nem érzem úgy, hogy csak én látom a díszcsomagba bújtatott semmit.”
  • „Bár a fizetésüket kapnák vissza az önkormányzati közalkalmazottak, a 0 forintos állásidőre és félállásba küldött dolgozók. A polgármester asszony és az alpolgármesterek által meg NEM hirdetett mondj le az illetményed 50%-ról és ments meg 2 közalkalmazottat! Átcsoportosítás helyett kommunikációs csúsztatások és vészterhes időkben példátlan embertelenség. Ez az elmúlt 2 hónap mérlege, gratulálunk hozzá…”

Ezt az ívet kapták a fényképen látható képviselők, ám ha talán egy kicsit önmérsékletet tanúsítóbbak lettek volna, csak ehhez hasonló őszinte nagymamai véleményt zsebelhettek volna be:

„Juj de jó, már unokám nagyon várta.”

***

USNK – Posztolj című számára utal az egyik kommentelő, vélhetően e szövegrész miatt: „Melóba lövök egy szelfit / A követőimnek jobban tetszik / Mikor többet adok / Jönnek rá a lájkok egyből…”