Pozícióhalmozó váci politikusok

Úgy tűnik, a váci balliberális politikusok közül csak kevesen érik be csupán egy felügyelőbizottsági tagsággal. A legtöbb helyre önmagukat ültették, zömét azonnal, ahogy megszáradt a tinta a kinevezésükön. Régebben még volt nyoma annak, hogy
a felügyelő bizottsági tagságokat hozzáértő szakemberekkel, sőt mi több méltányosan ellenzékiekkel töltötték fel, de mára már minden helyet letaroltak a Matkovich-Ferjancsics páros emberei.

Sajnálatosan politikai kifizetőhelyekké váltak a városi cégek felügyelőbizottságai. A súlyos bizalomhiányra jellemző, hogy mindenhova CSAK magukat ültették.

Jutott hely váci cégben a sződligeti momentumos polgármesternek is. Juhász Béla a tagságot szintén nem a szakmai kiválóság, hanem a politikai megbízhatóság alapján nyerhette el.

Jellemzően alig maradt már olyan pozíció, amit a választások után ne cseréltek volna le:

politikai osztozkodás részévé tették a városi cégeket.


A szivárványkoalíció tagjai 71%-ban foglalnak helyet a váci cégek felügyelőbizottságaiban, úgy hogy még Juhász Béla, Sződliget polgármesterének is jutott pozíció egy váci cég vezetésében. Több mint kétharmados a térfoglalás! A fenti adatok az aktuális cégnyilvántartásból leellenőrizhetőek.