Egy szuper Skoda fékek nélkül sem az igazi

A Skoda fék alkatrésze kiemelkedő fontossággal bír a téli időszakban. A csúszós utakon egy hibás fékrendszer hatalmas baleseteket tud okozni. Télen a fékek mellett, a gumiabroncsok, ablaktörlők, ablakmosó, világítás, akkumulátor és a motorolaj ellenőrzése is nagyon fontos.

Minden apró meghibásodásra utaló jelre nagyon figyeljünk, hiszen a tél fokozottan veszélyes az utakon. A kiszámíthatatlan időjárás, a váltakozó útviszonyok mindenkit óvatosságra intenek.

A Skoda fék alkatrésze és a többi alkatrész ellenőrzése is fontos

A gumiabroncsok esetében már 7 Celsius fok alatti hőmérsékleten fontos, hogy téli abroncs legyen felszerelve Skodánkra. A minimális bordamélység 4 mm ezt mindenképpen ellenőrizzük le. Egész évben 2-3 hetente ellenőrizzük az abroncs mélységet. A guminyomás mértékét is folyamatosan figyeljük, amelynek értéke változó, de ez minden egyes autónál feltüntetésre kerül. Az ablakok, az ablaktörlő és az ablakmosó következik. Az esetleges kavicsfelverődéseket mindig javíttassuk meg, hiszen télen a feszültség miatt akár tovább is repedhet.

Minden télen jégkaparóval, jégoldóval induljunk útnak. Az ablaktörlő lapátok állapotát is nézzük meg, hiszen fontos a tisztánlátás a zord időjárási körülmények között. A nyári ablakmosó folyadékot pedig mindenképpen cseréljük le télire. Mivel télen sokkal korábban sötétedik, ezért sokkal korábban bekapcsoljuk a világítást is. Az összes lámpa működjön és a műszerfal gombok háttérvilágítása is legyen megfelelő. Az utastérben és a csomagtérben megtalálható lámpákat is ellenőrizzük.

A Skoda indulása az akkumulátortól függ, ezért erre is vessünk egy pillantást. Szakszervízben tudják a legbiztosabban elvégezni egy régebbi akkumulátor ellenőrzését. A motorolaj minősége és az olajszint szintén egy fontos ellenőrzési pont.

A cserét minden autó szervízfüzetében megtalálhatjuk. Nem csak a megtett kilométert kell figyelni, hanem az utolsó olajcsere óta eltelt időt. Lehet, hogy egy autót csak városban használunk, így nem megy bele annyi kilométer, de az olajcseréhez szükséges idő már eltelt. Ha csak utántöltjük az olajat, akkor figyeljünk oda arra, hogy ugyanazt az olajat töltsük bele, amit előzőleg is használtunk.

A fékrendszernél is végezzük el a szükséges olajellenőrzést, hiszen a tél beállta előtt a fékrendszerben lévő olaj minősége is fontos.

Ma már nem feltétlenül kell otthonról kimozdulnunk, ha autóalkatrészt szeretnénk vásárolni
A fekmester.hu webáruházban minden Skoda alkatrészt megvásárolhatunk anélkül, hogy lábunkat kitennénk otthonunkból. Ennél kényelmesebb megoldást nem is kell keresnünk. A weboldalon minden jól áttekinthető, hiszen az alkatrészeket csoportosították.

A webshopban felül a bal oldalon egy keresőt is találunk, így ha gyorsabban szeretnénk keresni, akkor ezt érdemes használni. A webáruház természetesen a legrövidebb időn belül kiszállítja a kiválasztott autó alkatrészeket megfizethető szállítási költségek mellett. Ha kérdésünk van, akkor nevünk és e-mail címünk megadásával azt azonnal fel is tehetjük az oldalon keresztül.

A szakképzett kollégák nagyon gyorsan válaszolnak a feltett kérdésekre, így a rendelésünket is nagyon gyorsan le tudjuk adni. Magának a rendelésnek a leadásához semmiféle regisztráció nem szükséges, elég rendeléskor az űrlapot kitölteni, így is megkönnyítik számunkra a rendelést. Az alkatrészekre folyamatosan 20 és 40%-os akciókat hirdetnek.

Az utángyártott alkatrészek teljesen megfelelőek a megjelölt autótípusokhoz, így biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő árucikket kapjuk meg kiszállításkor. Ezután már csak a szerelővel kell időpontot egyeztetni és akár egy héten belül fel lehet készíteni a Skodát a téli nagy hidegre.