Megszökött és levelet írt a bírónak az a férfi, akit egy váci ékszerbolt kirablásával vádolnak

2010. november 20-án két férfi bement a váci Széchenyi utca és a dr. Csányi László körút sarkán lévő ékszerüzletbe és az ott tartózkodó alkalmazottakat a kezükben tartott – feltehetően – lőfegyverrel megfenyegette, majd több millió forint értékben különféle arany ékszereket eltulajdonítva a helyszínről elmenekült. Egyikük hamarosan feladta magát, a másik rablót pedig a rendőrök fogták el később. Az ügyben több tárgyalás is volt, a legutóbbi 2017. február 6-án, ám ezen a magát feladó gyanúsított, Ferenc nem jelent meg. A férfi levágta lábáról a nyomkövető eszközt és megszökött a házi őrizetből. A történet pikantériája, hogy a férfi egy levelet írt a bírónak, amelyben lényegében az áll, hogy nem az igazságszolgáltatás elől menekül, csupán időre van szüksége, hogy bizonyítsa ártatlanságát.

Ferenc ügyvédje, Parti Ágnes is ártatlannak vallotta védencét, mert sem az ékszerüzlet eladói, sem más tanúk nem ismerték fel egyértelműen. – Nem bizonyítható, hogy ő volt a másik elkövető – hangsúlyozta ki az ügyvéd. A bíróságot sem ez, sem Ferenc levele nem hatotta meg – a férfit különös visszaesőként 11 évre és több mint 19 millió forint megfizetésére ítélték távollétében.

A bírónő az ítélet indoklásában hangsúlyozta, hogy az ékszerbolt felvételein látszik, hogy az egyik rablónál táska volt, amit a boltban hagytak, a táskán pedig csak Ferenc ujjlenyomatait találták meg.
Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett.

Kapcsolódó anyagok:

Keresik a váci ékszerüzlet kirablóit

Fegyveres ékszerüzlet-rablás a belvárosban