Biztonságos kozmetikumok

Mindennapjaink során, az arc-és testápoláshoz használt kozmetikai készítmények jelentős hatást gyakorolnak  egészségünkre. A hagyományos kozmetikumok rengeteg szintetikus összetevőt tartalmaznak, ezek hosszú távú bőrre és egészségre gyakorolt hatásáról mindig folynak viták pro és kontra, de ha csak az egyre gyakrabban előforduló allergiás reakciókra, ekcémára és egyéb bőrproblémára gondolunk, nem nehéz kitalálni, hogy vajon a hatásuk pozitív vagy sem.

Sokszor tapasztaljuk,hogy már a  csecsemők is tudnak igen heves bőrreakciókkal válaszolni néhány "bababarát" vagy "bőrbarát", kifejezetten babák számára kifejlesztett termékre, így nem csoda, ha egyre többen kezdünk inkább tudatosan a természet felé fordulni.

Úgy tartja a mondás: "amit megeszel, azzá válsz". Biztosak lehetünk benne, hogy amit a bőrünkön keresztül viszünk be a szervezetünkbe (tekintettel arra,hogy bőrünk a legnagyobb szervünk), az is óriási hatással lesz az egészségünkre.

Manapság már egyre többen fordítanak figyelmet arra, hogy mi kerüljön a bőrükre, de sokan még mindig tanácstalanul fürkészik a termékek csomagolását, nem tudják, mit is kell nézni, mi a garancia arra, hogy valóban természetes, tiszta és egészséges készítményeket vásárolnak.
Íme azok a minősítő szervezetek, amelyeknek védjegyével hazánkban leggyakrabban találkozhatunk a bio és natúr készítmények csomagolásán: BDIH (német), COSMEBIO és ECOCERT(francia), ICEA(olasz), SOIL Associacion(brit), valamint a Biokontroll Hungária.
Ha ezen minősítő szervezetek védjegyét látjuk a termék csomagolásán,biztosak lehetünk benne, hogy valóban megbízható natúr vagy bio termék került a kezünkbe…

…apropó, a natúr és a bio között is van különbség, a bio cím sokkal szigorúbb kritériumokat takar. Szervezetenként eltérő kritériumoknak kell megfelelniük a kozmetikumoknak, de általában a követelmények a következők: szigorúan ellenőrzött biogazdaságból származó alapanyagokat kell tartalmazniuk minimum 95%-ban, nem tartalmazhatnak paraffint, szilikonokat és egyéb kőolajszármazékokat, szintetikus tartósítószereket,  színezékeket és illatanyagokat, genetikailag módosított összetevőket, állati eredetű összetevőket (kivéve a mézet), állatokon kísérleteket nem végezhetnek a gyártás során.

Ha csak a leggyakrabban használt termékeknél váltunk apránként (például: tusfürdő, sampon, arckrém, testápoló, deo) máris tapasztalhatjuk áldásos hatásukat.

A biokozmetikumok rendkívül gazdagok aktív hatóanyagokban, így nem csak biztonságosak, de kiemelten hatékonyak is.
Nem mellékes környezetkímélő tulajdonságuk, és még az állatokat sem bántják miattuk.

S, hogy mennyire terhelik meg a pénztárcánkat ezek a termékek?
Nyilvánvalóan többe kerülnek, mint a tömegcikkek, hiszen a felhasznált anyagok és a gyártás is költségesebb, de nem feltétlenül megfizethetetlenek.

Vácon 2017. január 25-én nyitja meg kapuit az IGAZGYÖNGY BIOKOZMETIKA, ahol kipróbálhatjuk a biokozmetikumok széles skáláját (ICEA által minősített biokozmetikumok), a biokozmetikumokkal végzett kezeléseket, és meg is vásárolhatjuk a megkedvelt készítményeket. …az árak pedig kifejezetten barátságosak.