HÍRTV RADAR: EZER DARABOS SÖRÖSKORSÓ-GYŰJTEMÉNY SZŐDLIGETEN

A sződligeti Korsók Házába látogatók már ahogy belépnek, azonnal felfrissülhetnek, amikor szembe találják magukat az üvegből, kerámiából vagy éppen arcokat formázó karakterkorsókat felvonultató óriási gyűjteménnyel – így mutatta be a HírTv RADAR című műsora Szemere István és felesége, Zsuzsanna Európa egyik legszebb söröskorsó múzeumát.

A videóban a múzeum tulajdonosai elmesélték a HírTv-nek a korsók keletkezésének, gyártásának, beszerzésének szerteágazó, izgalmas történetét, valamint azt is, hogy miképpen kezdődött a rajongásuk e különleges iparművészeti tárgyakért.

E kisfilm újra megerősítheti azt a vélekedést, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő, ami Istvánra is igaz lehet, hiszen felesége mind ezidáig mindenben támogatta őt mind munkájában, mind gyűjtőszenvedélyében. Zsuzsannával idén lesznek 58 éves házasok, eddig mindent együtt csináltak, így tehát a korsógyűjtés is az első perctől kezdve a közös szenvedélyük volt.

Már a gyűjteményünk második darabját is közösen vettük meg, úgyhogy teljesen kézenfekvően alakult számunkra e különleges múzeum létrehozása – nyilatkozta Zsuzsanna.

Csak mindenkinek ajánlani tudjuk megtekintésre a sződligeti Korsók Házát, a Dunakanyar e gyöngyszemét, amely 2023 márciusában Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése Vármegyei Értéktár Bizottsága javaslatára felkerült a Megyei Értéktárba.