A VÁCI SZÍNHÁZBAN A DÉRYNÉ PROGRAMOK HELYETT CSUPÁN NÓTAESTEK ÉS KÉTES NÍVÓJÚ SZITKOMOK VÁRHATÓAK CSAK

A magyar és az egyetemes kultúrát hűséggel ápoló Déryné Program közösségi oldala így tudósít a tavalyi sikerszámairól: „3.600 előadás, a 422.000 néző, 1,5 millió kilométer utazás, 71 KultUp Program témanap, 31 Barangoló produkció, valamint megszámlálhatatlan taps, öröm, köszönet és csillogó szempár…” A színházbarátok az új vezetés alatt Vácon ezidáig még sohasem részesülhettek ezen örömteli teátrumi élményekből.

A váciaknak ezekből a színházi élményekből SEMMI SEM juthatott,

ugyanis a Déryné Program megalakulása óta eddig még csak két előadás járt Vácon, AZOK SEM A VÁROS (!), hanem a Piarista Kilátó Központ szervezésében. (Szelíden és szilárdan és Pustol a hó című darabok.)

Ezidáig a Váci Dunakanyar Színház műsorába sajnálatosan még egyetlenegy „dérynés” előadás sem férhetett bele.

Pedig mi lenne a missziója e színházi kezdeményezésnek?

„Az Országjárás alprogram célkitűzése, hogy magas minőségű, színvonalas színházi produkciókat juttasson el az ország minél több településére, különös tekintettel azokra a helyekre, ahol az ott élők eddig hiányt szenvedtek a magas kultúra terén. Az alprogram támogatásának köszönhetően az előadások ingyenesen vagy maximális 200 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlása ellenében tekinthetők meg, valamint a befogadóhelyeknek is csupán egy jelképes összeget kell kifizetniük a produkciókért, ennek köszönhetően még a legkisebb települések is élni tudnak a program által kínált lehetőséggel.”

Nézzük meg, hogy idén e nívós programok helyett milyen színielőadásokat kaphatnak a váciak!?

A rafinált hatalomtechnikai machinációkkal még 2020-ban elbirtokolt, a kulturális pályájáról eltérített, majd azóta méltán leminősített színházunkban vajon mit láthatunk idén januártól májusig?

Ráadásul mindezekből májusig mindösszesen csak (!!!) 16 előadást, azaz havi átlagban csupán négyet (!!!) láthatnak, akik éppen pont erre a nívóra hangolódva kívánnak maguknak színházi élményt szerezni.

Mondjuk ki, e felhozatalnál azért még az egészen kis költségvetésű, a helyi igényeket teljesen alulbecsülő környező falusi művelődési házak is jobban teljesítenek.