IGEN HOSSZÚ SPÓROLÓS SZÜNET UTÁN FEBRUÁR ELSŐ NAPJÁTÓL ÚJRA LÁTOGATHATÓ LESZ A KÖNYVTÁR, MINDÖSSZE NÉGY NAPON EGY HÉTEN

A Matkovich Ilona polgármester állandó szófordulatával élve hú, de felelős gazdálkodást folytató önkormányzat balliberális többsége igen hosszú téli leállást rendelt el a könyvtárban (is) energiatakarékosságra hivatkozva, ám február elsejével véget ér a nagy zárlat.

Az intézmény közleménye szerint február 1-től (csütörtöktől) megszűnik a könyvcsomagos kölcsönzés, ettől kezdve újra személyesen lehet látogatni a könyvtárat, a nyitva tartás az alábbiak szerint módosul:

Kedd: 11:00-18:00, szerda: 11:00-16:00, csütörtök: 11:00-18:00, péntek: 11:00-16:00; szombat, vasárnap, hétfő: zárva.

Magyarán a hét négy napján lesz nyitva az intézmény, az esetleges olvasótermi kutatást segítő késő délutánig (18 óra) csak kétszer, ezzel szemben pénteken délután három napra lehúzatik a roló.

Ez bizony finoman fogalmazva is szolgáltatáscsökkentés a javából, de hát olvasni mindig és mindenhol lehet, ugyebár…
Ugyanakkor felmerülhet a gyanú, hogy nem egy kísérletről van-e itt szó valójában arra vonatkozóan, mennyire van létjogosultsága az önálló városi könyvtárnak?
Mindenesetre árulkodó, hogy még a múlt évben volt egy Inotay Gergely alpolgármester-féle, abszolút mihasznának tűnő építészeti ötletpályázat a művelődési központ könyvtár funkcióval történő bővítésére vonatkozóan.

Mindeközben a Váci Egyházmegyei Könyvtár a teljes nyitás jegyében újabb szolgáltatással, utcai könyvcsere lehetőségével bővítette kínálatát az egyik ablakmélyedésben kialakított polcrendszerrel.

Az épületnek van egy vakablaka, amelybe a könyvtár dolgozói polcokat tettek, a könnyen nyitható-csukható üvegablak mögött ünnepeknek, időszakoknak megfelelően frissülő használt köteteket lehet kölcsönözni, akár örökbe is venni, lehetőleg más könyvet rakva a helyükre.