MÁR JÓL ISMERT, A MOMENTUMHOZ IS KÖTHETŐ TELEFONSZÁMRÓL ZAKLATTÁK MATKOVICHÉK A VÁCIAKAT

Szokták mondani, hogy a baloldalnál semmi sem változik, és ez tényleg így van. A váci balliberális önkormányzat minden jel szerint egy olyan céget bízott meg telefonos közvélemény kutatással, ami már korábban is aktív volt a baloldali politikai kampányokban, és ezer szállal kötődik az ellenzékhez.

Egy budapesti telefonszámról (+36-1 443 3191) hívtak fel számos váci lakost az elmúlt hetekben. A kutatás már-már zaklatásba csapott át, ugyanis több esetben teljes családokat kerestek fel, hogy válaszoljanak Matkovichék hergelő kérdéseire.

A váci baloldal telefonos kampányát illetően fontos megemlíteni, hogy olyan lakosokat is felhívtak, akiknek telefonszámuk nem nyilvános.

A használt telefonszám (+36-1 443 3191) már nem először jelenik meg baloldali politikai kampányokkal összefüggésben.

A kihivott.hu oldalon látható, hogy 2018.04.05-én, pár nappal az országgyűlési választások előtt politikai okból keresték meg az egyik hozzászólót.

Onnantól kezdve csak reklám és marketing célból történt megkeresésekről adtak tájékoztatást a hozzászólók, egészen 2020 tavaszáig.

A leírtak szerint a telefonszámot 2020 márciusában, a koronavírus járvány kirobbanását követően kezdték el újra tömegesen politikai célokra használni.

Az év májusában például Pikó András, Budapest VIII. kerületének baloldali polgármestere kereste fel a lakosokat a covid miatt.

Novemberben pedig a III. és XIII. kerületi, szintén ellenzéki polgármesterek keresték fel az embereket hasonló okokból.

2021. augusztus – szeptemberében, az ellenzék által szervezett előválasztási kampány során a Momentum megbízásából telefonálhatták körbe az országot. Orosz Anna, Donáth Anna és Fekete-Győr András előre felvett beszéde volt hallható a telefonban.

2021 októberében, miután kiderült, hogy Fekete-Győr András és a Momentum csapata az előválasztás első fordulójában elbukott, a második fordulót megelőzően ugyanerről a számról már Márki-Zay Péter hangja csengett vissza, hogy meggyőzze arról a választókat, hogy rá érdemes szavazni.

2022. március 31. és április 3. között, a választási kampány hajrájában az ellenzék ismét aktív telefonkampányt kezdeményezett erről a telefonszámról, az állampolgárok pedig ismét figyelmeztették egymást a közösségi médiában a kéretlen politikai, ellenzéki hívások miatt. A legtöbben Alföldi Róbert hangfelvételéről tettek említést, ami szerint a színész arra biztatta az embereket, hogy menjenek el szavazni az ellenzékre.

A 2022-es választásokat követően Pest Megye 11. számú OEVK-ban és Jász-Nagykun-Szolnok 2. számú OEVK-ban is bejelentést tettek a helyi Választási Bizottsághoz a telefonszámmal összefüggésben. A Pest megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bizottság mindkét esetben „részben helyt adott” a kifogásnak.

Az indoklásban áll továbbá: a kifogástevő előadta, hogy a +36-1 443 3191 telefonszámról a VCC Live Hungary Kft. szolgáltatón keresztül kérés nélküli telefonhívásokat indít Márki-Zay Péterné Vincze Felícia, Márki-Zay Péter felesége.

Az említett VCC Live Hungary Kft. egy budapesti székhelyű cég, aminek 2013 augusztusa óta a VCC Live Group Zrt. a tulajdonosa.

A VCC Live egy olyan magyarországi telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó technológiai vállalat, amely elsőként vezette be a magyar piacon a felhő alapú call center szolgáltatást. A kezdetekben telepített és távoli call center megoldásokat biztosított a cég az ügyfelek részére, azonban 2008- ban ezt megszüntették és kizárólag felhő alapú szolgáltatásra álltak át, amivel a hazai terepen hamar piacvezetővé váltak. Ennek lényege, hogy szélessávú interneteléréssel, bárhonnan elérhető és hozzáférhető a szolgáltatás, ők pedig teljes körű szoftveres és távközlési megoldást biztosítanak a call centerek számára.

A számhordozottsági adatok szerint azonban a +3614433191 telefonszám szolgáltatója nem a VCC Live Hungary Kft., hanem az ADERTIS Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft.

forrás: szamhordozottsag.nmhh.hu

A budapesti székhelyű cég felhőalapú, telefonos ügyfélkezelő rendszer és call
center szoftvereket biztosít. A honlapján részletesen tájékoztatnak arról, hogy az általuk működtetett call center rendszerük mi mindenre alkalmas: többek között értékesítés és telemarketing kampányok kezelésére, ügyfélszolgálatok kialakítására, illetve piackutatás, online kérdőívek telefonos kitöltésére, felmérésre.

Az Adertis más, hasonló telefonszámához (+3614433031) köthetően megerősíthető, hogy azon szintén aktív telefonos kampány zajlott a választásokat megelőzően, március végétől.

Az ügyben a váci önkormányzatot is megkerestük. Tőlük szerettük volna megtudni, hogy melyik céggel szerződtek és mindez mennyibe került a váciaknak. Sajtókérdéseket küldtünk Matkovich Ilonának, aki megkeresésünkre cikkünk megjelenéséig nem reagált.