GYEREKET A MAGASBA: NAGY SIKER VOLT A VANYEK BÉLA SPORTCENTRUMBAN RENDEZETT SZOMBATI CSALÁDI PROGRAM

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom helyi szervezete a „Gyereket a magasba!” című országos programnap keretében az idén is színes kavalkáddal várta szombaton a kisgyerekes családokat a Váci Reménység Egyesület Vanyek Béla Sportcentrumában.

Nagy nyüzsgés volt a sportcentrumban a kisgyerekeseket csábító családi rendezvény alkalmából, amelynek során kézműves foglalkozások, sportos-játékos vetélkedők, zenés-táncos bemutatók, finomságok és nyeremények is várták a résztvevőket, akik az idén is bekapcsolódtak a program nevében kiemelt, gyerekemelő flashmob akcióba, az ország további csaknem félszáz településén összesereglettekkel együtt, egy időben.

Bevezetésként köszöntőt mondott Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum vezetője, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje is, aki a többi között megfogalmazta: a szerevező mozgalomnak, ezen programjuknak is fő üzenete, hogy különösen védendő emberi érték a család, nincs nagyobb kincs a családokban, mint a gyermek, s mindennek az alapja a szeretet és a béke, a békesség, aminek vágyát most különösen hangsúlyozni kell.

Ezután körtáncot vezetett a vácdukai Makkos Rozi, a Váczi Néptáncegyüttes tagja, a nemrégiben nagy sikerrel megrendezett kistérségi „Böjti Karikázó” ötletgazdája és főszervezője, aki ezúttal is nagyon rátermetten tanította a körbe belépőknek a közös táncos mozgás lépéseit.

Különösen nagy sikere volt az Euniors Ifjúsági- és Sportegyesület karate edzésbemutatójának, amibe nagyon hamar igen sok kívülálló kisgyerek, tinédzser bekapcsolódott, tehát toborzás is volt ez ezerrel.

– Úgy gondoltuk, hogy anyák napja úgymond elődélelőttjén legyen ez a flashmob esemény egy tartalmas családi nap sok játékkal, sportos, zenés, táncos bemutatókkal és a kézműves sátorban ajándékkészítési lehetőséggel, hiszen az anyukák, nagymamák különösen örülnek az olyan kis meglepetéseknek, amelyeket a gyerekeik, unokáik saját kezűleg készítenek nekik. Fontosnak tartottuk, hogy a természetbarát nevelésnek is legyen itt tere, így madáretetők készítésére is lehetőséget teremtettünk újrahasznosított anyagokból. A helyszíni, alkalmi rajzpályázat ugyancsak megmozgathatta a gyerekek kreatív fantáziáját – mondta a programkínálat összeállításáról Pető Csilla önkormányzati képviselő és egyben képviselőjelölt.

A flashmob üzenetéről szólva úgy fogalmazott, hogy a család, a gyermekvállalás értékének hangsúlyozása a lényeg, annak megmutatása mindenkinek, különösen az útkereső fiataloknak, hogy ez mennyire fontos forrása a boldogságnak.