SZABÓ CSABA: ÚJABB SZABÁLYTALANSÁG MATKOVICHÉKNÁL

Az építésfelügyeleti hatóság eljárást indított a Lujza és Koriander üvegkalitkája miatt. A Duna parti reggeliző a Matkovich Ilona polgármester gyerekeinek tulajdonában lévő épület előkertjében áll – hívta fel a figyelmet Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke.

Szabó Csaba a közösségi oldalára feltöltött videójában részletezte: „az építtető a hatósági ellenőrzés során azt állította, hogy településképi bejelentést tett, amelyre az engedélyt a polgármestertől meg is kapta. Azonban a helyi építési szabályzatban benne van: »a Duna parti sétányokon az előkertben nem lehet pavilont, építményt, kiegészítő építményt elhelyezni.«

„Joggal merül fel a kérdés tehát, főképpen a családi kötődésű cégügyeket érintő botrányos döntései tekintetében, hogy polgármester asszony nem ismeri a helyi jogszabályokat, vagy magukra vonatkozóan ezt nem tartja kötelezően betartandónak? Vagy másra adott engedélyt? Ez esetben azonban még rosszabb a helyzet” – mondta Szabó.

„A településkép védelméről szóló rendeletben le is van írva, hogy a polgármesternek nyomon követési kötelezettsége van és amennyiben az engedélyezett tervtől eltérő végrehajtást tapasztal, a településképi követelmények teljesítése érdekében – hivatalból vagy kérelemre – kötelezési eljárást folytat le. Polgármester asszony ezt hivatal körében elmulasztotta megtenni” – fűzte hozzá a váci Fidelitas elnöke.

„Ebből is látszik, hogy míg Matkovich Ilona a lakosságot bírságok özönével sarcolja, addig a családi kötődésű cégek vonatkozásában nagyvonalúan szemet huny a szabálytalanságok felett. Tudjuk, elmondta: »Én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok!« Vác többet érdemel, viszont a baloldali városvezetés nem érdemel több esélyt!” – zárta videóját Szabó Csaba.