MÁR AZ ÖSSZES KÖZMŰSZOLGÁLTATÓ ELÉRHETŐ AZ E-BEJELENTŐN KERESZTÜL

Már az összes hazai közműszolgáltató – gáz-, áram-, víz- és távhőszolgáltató – elérhető az e-bejelentő szolgáltatáson keresztül. Ezzel minden ügyfél online, sorban állás nélkül tudja ügyeit intézni – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György István kiemelte: a kormány elkötelezett abban, hogy az emberek hivatalos ügyeiket minél hatékonyabban, kényelmesebben tudják intézni. Ennek érdekében különböző ügytípusokban elektronikus úton is lehet ma már ügyeket intézni, az e-bejelentős szolgáltatást 2022 februárjától indították el, “amely a közműátírásoknak igen jelentős egyszerűsítését tartalmazza”.

Az e-bejelentő szolgáltatás használata megkíméli az ügyintézés során az ügyfeleket attól, hogy egyenként kelljen az ügyfélszolgálatokat felkeresniük; legyen az akár áram-, gáz-, víz- vagy távhőszolgáltató.

Ehelyett egy felületen néhány kattintással bent lehetnek azon az ügyfélszolgálati felületen, ahol ezeket el tudják végezni gyorsan, egyszerűen és kényelmesen; akár ingatlant vásárolnak, vagy adatváltozás, névváltozás történik.

Az e-bejelentető szolgáltatás kezdetben 30 vállalat részvételével indult, ami azt jelentette, hogy ezt az ország bizonyos területein lehetett elérni. Ma már több mint 130 vállalat csatlakozott az e-bejelentő szolgáltatáshoz, így az ország valamennyi településén elérhető.

György István jelezte, az e-bejelentő szolgáltatás fejlesztésével mód lesz arra is, hogy a telekommunikációs ügyfélszolgálatok felkeresése helyett ezen a felületen lehessen intézni az ügyeket, de erre még várni kell, ez is hamarosan el fog indulni.