TOVÁBB HÚZÓDIK A BÖLCSŐDEÉPÍTÉS VÁCON – ÚJABB MILLIÓKAT KÖLTENÉNEK RÁ

Még mindig nem készült el az a bölcsőde Vácon, amelyre az önkormányzat már több, mint félmilliárd forint támogatást kapott. A környező településeken már számos helyen átadták – még tavaly – az új intézményeket, Vácon valamiért húzzák az időt? Így persze a rohamosan növekvő árak mellett egyre többe fog kerülni.

Egészen pontosan egy éve kapta meg azt a plusz támogatást a váci önkormányzat, amelyet a kormánytól kért azért, hogy fel tudják építeni a bölcsődét a Bauer Mihály utcában. Az intézmény megépítésére ezt megelőzően 334 millió forint támogatást kapott a város. Ez kevésnek bizonyult, így a Matkovich Ilona vezette önkormányzat kért és kapott még a kormánytól 240 millió forintot. Így összesen 574 millió forint állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy felépítsenek egy épületet. Egy év telt el a plusz támogatás átadása óta, de eddig ez nem sikerült.

A városvezetők május 18-án tartottak képviselő-testületi ülést, amelyen Matkovich Ilona polgármester kifejtette, hogy az önkormányzat ezen felül már kifizetett 18 millió forintot közmű fejlesztésre, de még így sem lesz elég a kapott forrás a bölcsőde felépítésére. A város kasszájából még körülbelül 70-80 millió forintot szánnak a beruházásra.

Az intézmény látványterve, amelyre a kivitelező júliusra ígért 70%-os készültséget legalábbis Matkovich Ilona így számolt be róla a májusi testületi ülésen.

A bölcsőde építésénél már számos szabálytalanság tűnt fel a váciaknak. Néhányra közülük Molnár Nándor önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet. A váci polgárok a kormányhivatalhoz fordultak, ahonnan rövid időn belül azt a választ kapták, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal építésfelügyeleti hatósági hatáskörében elrendelt egy eljárást.

A hatóság az ellenőrzést hivatalból megteszi valamint az esetleges feltárt szabálytalanság észlelése esetén haladéktalanul megindítja a szükséges eljárást.

A térségben egyébként már szinte minden – pályázatot nyert – településnek sikerült felépítenie a támogatásból készülő bölcsődéjét. Vácon úgy tűnik, csak a szemétkupac, a fű, a polgármester és a testület tagjainak bére nő, az intézmények nem.

Új bölcsődék a térségünkben

ÁTADTÁK A 326 MILLIÓ FORINT ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉPÍTETT, 42 FÉRŐHELYES BÖLCSŐDÉT KISMAROSON