DR. VARGA KATALIN SAJTÓPERT INDÍTOTT VOLNA, ELÜGYETLENKEDTE, ELBUKTA – A VÁCONLINE-RA NEM LEHET SZÁJZÁRAT TENNI

A váci színház jelenlegi vezetése minden velük kapcsolatos írásunkra vagy közleménnyel vagy sajtóperrel való fenyegetéssel reagált, de ezeket eddig sorra elbukta. A hiperérzékeny új vezető, dr. Varga Katalin nem tűrte azon véleményünket, hogy megírtuk, papírja van az alkalmatlanságról, hogy a színház elkergette a Váci Polgári Esteket, hogy nem volt hajlandó levetíteni az Elkxrtuk című magyar sikerfilmet, valamint perelni akarta az ÚTFELÚJÍTÁS HELYETT ERRE MEGY A KÖZPÉNZ: FIZETETT HIRDETÉSBEN MAGYARÁZKODIK A SZÍNHÁZ AZ ELK*RTUK KITILTÁSA MIATT című cikkünket, amelyben mintha azt kifogásolta volna, hogy nem közpénzből hirdettek.

Ez utóbbi igazságtartalma egyelőre nem derülhetett ki, mert a Budapest Környéki Törvényszék 15 napos fellebbezés jogával elutasított a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. felperes panaszát az alábbi indoklással:

„A bíróság a keresetlevelet visszautasítja. (…) a bíróság arra a megállapításra jutott, hogy a felperes nem igazolta, hogy jogszabályi határidőn belül igénybe vette volna a per megindításához szükséges, annak előfeltételéül megszabott kötelező megelőző eljárást, amely utóbb nem pótolható.”

A színházi kultúra világában botladozó, bár jogi végzettségű vezetőnő eddig a pereskedései során sem brillírozott, azaz a lappal szemben benyújtott pereskedéseit  sorra elbukta, mi több fizetett is már a kiadónknak ezekért a tévedéseiért.

Tehát Varga Katalinnak

  • vagy jobban kellene tűrnie a színházzal kapcsolatos tényfeltáró írásainkat, és a véleménycikkeinket,
  • vagy alaposabb felkészültséggel és valós indokkal kellene máskor elégtételt kérnie a polgári jobbközép lapon

ahelyett, hogy politikai indíttatású, perek köntösébe bújtatott támadásokat intézne a szólásszabadság ellen.

Az elvárható lenne egy egyértelműen a liberális színházi közízlést kiszolgáló intézmény élén állótól, hogy megtűrje a vele nem egy politikai platformon álló váciakat.