VÁC SZÉGYENE: AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZLEMÉNYBEN ÁLL KI A VÁCI NÁCI KÉPVISELŐK MELLETT

Szerdán egy szégyenteljes közleménnyel állt elő közösségi oldalán a városháza, amelyben megkérdőjelezték a Váci Zsidó Hitközség elnökének kompetenciáját az antiszemitizmus és a rasszizmus kérdésének megítélésben. Turai Jánosról – aki valójában politikától mentesen, a helyi közössége képviseletében szólalt meg – azt feltételezik, hogy nem képes önálló értékítéletet alkotni arról a botrányos helyzetről, amelybe a városháza baloldali képviselői sodorták magukat, amikor a soraik közé engedték a szélsőséges eszmék, az antiszemitizmus és a náci gondolatok hirdetőit.

Kérdezzük, milyen további vállalhatatlan kijelentést kellett volna még tennie a két jobbikosnak, Fehér Zsoltnak és Tótváradi-Nagy Bencének ahhoz, hogy e két helyi közszereplőt, a váciak által megválasztott (!) baloldali képviselőt ne azonnal szankcionálja az Összefogás frakció?

E közleményben elhangzott még az a sejtetés is, hogy e „szerencsétlen vétlenek” csak egy karaktergyilkosság áldozatai, pedig erről szó nincs! Azok, akik náci módon megnyilvánultak, LEBUKTAK! Az őket lebuktató helyi lap csak elvégezte a közösségért vállalt egyik legfontosabb sajtófeladatát: a tényfeltárást. A VácOnline-t vádolja most a városháza azzal, hogy kiderítette azokról, akik

úgy nyilvánultak meg, mint egy náci, úgy járatták a szájukat, mint egy náci és úgy néztek ki, mint egy náci, akkor bármilyen kellemetlenül is érinti ez a helyi vezetést: minden bizonnyal vérbő nácikkal állunk szemben…!

Az önkormányzaton túl – akik Vácon ténylegesen és valóban zéró toleranciát tanúsítanak, azok már mind –  felemelték a szavukat a két váci náci megnyilvánulásaival szemben. A jó érzésű váciak a felizzott közösségi oldalakon szinte az első leleplezések után már kimondták az elítélő véleményüket,

valamint azonnal közleményben követelték a helyi közösségek a két valóban vállalhatatlan közszereplő távozását, és a baloldali frakció azonnali elhatárolódását tőlük.

A Váci Zsidó Hitközség elnöke, a váci Fidesz, a váci KDNP elnökei azonnal tudták, mi a dolguk. Úgy tűnik, hogy egyedül a „zéró tolerancia kifejezést” csupán porhintésként használó baloldali városvezetés nem tudja jelenleg, hogy  mi lenne egy ilyen helyzetben a teendője.

A városházi közlemény elképesztő ugyan, de valóban ezt írja le: „Az a vád, hogy nácik vannak a testületben, semmivel nem igazolható.”

Minek kell még történnie, hogy átüsse a Matkovich-Inotay tandem szellemi, politikai közönyének érzéketlenségét, és felfogják végre azt, hogy valóban vannak közöttük náci szellemiségű képviselők?

Akkor az ő kedvükért most elismételjük újra Fehér-Tótváradi duóról az eddig feltártakat.

Hetek óta nagy felháborodást váltottak ki – nemcsak Vácon, de az országos sajtóban is – Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence váci baloldali képviselők napvilágra került antiszemita és rasszista bejegyzései. Ezekben leírták, hogy

A közleményben még az áll: „Ezzel szemben a váci önkormányzat többször egyértelművé tette: zéró toleranciát képvisel az antiszemitizmus és a holokauszttagadás bármely formája kapcsán.” 

Nagyon nagy kár, hogy ennek semmiféle nyomát nem találjuk, sem papírra lefektetve, sem a tettekben. Zéró toleranciát írásban csak a korrupcióval szemben hirdették meg, de ennek sikerességét, a városháza ellen, bizonyos pénzügyi rendezetlenségek miatt tett immár az ötödik rendőrségi feljelentés komolyan megkérdőjelezi.

Egyelőre annyi azért egészen biztosnak látszik, hogy a mai vádaskodó, fenyegető, mosakodó közlemény nem szolgálja a váci közélet megígért tisztaságát.