EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – MATKOVICH EMLEGETTE EGYKOR: KOSZOS A VÁROS, MÁR NEM, MERT MÁR MOCSKOS!

Az elmúlt időszakban rengeteg lakossági fotót kaptunk a város különböző, elhanyagolt pontjairól, az „osztrák kisvárosnak” ígért, a jelenlegi vezetés által reménytelennek mutatkozó rendteremtésről. A város szinte minden polgára számára lassan-lassan nyilvánvalóvá válik mára, hogy a városvezetés folyamatosan elveszti a harcot az évszakok kihívásaival szemben. A városháza szimpatizánsai körében is egyre nagyobb a zúgolódás, hogy eddig mennyi kudarcot szenvedett a vezetés a rendteremtés terén. A sorozatos fiaskók ellenére az utolsó testületi ülésen fizetésemelést szavaztak meg dr. Varga Borbálának, a Váci Városfejlesztő Kft. vezetőjének, valamint év végi jutalmat kapnak azok az alpolgármesterek és maga a polgármester is, akik a közölt képeink tanúsága szerint mintha személyesen nem is járnának már gyalog a körzetükben, amióta bizalmat kaptak az ottani választóiktól.

„Emlékeznek még Matkovich Ilona szava járására: koszos a város? Már nem, mert már mocskos! És emlékeznek még mindazokra, amiket Matkovich Ilona ígért? Úgy tűnik, hogy ő maga sem. Talán egyetlen egy darab négyoldalas szórólapja sem maradt a választási kampányból, amiből tükröt tarthatna saját magának.” – idéztünk egy felháborodott belvárosi lakó leveléből.

A Duna-parti képek önmagukért beszélnek

A Duna-parti új csónakháztól nem túl messze a gallyak ledarálását és a hetek óta ott éktelenkedő paplan kérdését sem sikerült megoldania a polgármester asszonynak.

2021. november 28-án a vasárnapi esti mesét az alábbi Liszt Ferenc sétányon készült kép zárta. Valóban, itt éppen a lombot elszállítják, csakhogy a kép még kora ősszel készülhetett, ha jól megnézik a dolgozók öltözékét.

A polgármester 2021. november 28-án a vasárnapi esti meséjét az alábbi Liszt Ferenc sétányon készült képpel zárta. Valóban itt éppen lombot szállítanak, csakhogy a kép még kora ősszel készülhetett, ha jól megnézik a dolgozók öltözékét. Fotó: Matkovich Ilona közösségi oldala

Azóta a Duna-part többi sétányáról az alábbi képeket küldte egy kutyasétáltató. Megjegyezzük, hogy vasárnap esti meséhez csatolt képet Matkovich azon cikkünk után tette fel oldalára, amikor leközöltük egy Erzsébet utcai lakó fotóit a lakótelepi állapotokról.

A Duna-parton a játszótéren nem gyűjtötték össze a lombot, míg a polgármester jövőre 100 millió Ft-os játszótér fejlesztést ígér. De úgy tűnik, hogy alapfeladatait sem tudja elláttatni.

A József Attila sétányon halomban áll az elszállítatlan lomb, mint a Szt. János utcában is. A sétány járdáin, parkolóiban nyoma sincs a lombgyűjtésnek. Esős időben a járókelők, különösen az idősek csúszkálhatnak a nyálkás lombon. Hol van már a jó öreg, gépi úttisztítási program és annak két karmestere, akik most mindketten a városháza meleg irodáiban ülnek?

Talán még várat magára – a városüzemeltetésben járatos alpolgármester –, hogy elővegye megoldásként javasolt pénznyelőgépes gépi úttisztítást. Egyes vélemények szerint rég nem láttak lapátos dolgozókat az utak mentén takarítani úgy, mint évekkel ezelőtt.

 

Kaotikus állapotok a Ligetben

Egy természetvédelmi mérnök leveléből és fotóiból tallózva kitűnik, hogy a polgármester által anno oly sokszor emlegetett, szeretett ligetében egy éve a káosz csak fokozódik. A lombot a séta utakról nem takarították le. Talán már a horgászok is belefáradtak a sokéves segítségnyújtásba. A pihenő teteje már egy évvel ezelőtt beszakadt. De a Duna-parti kerékpárút melletti pihenő tetőzete sem jobb.

Levélírónk keresi a választ arra, hogy ki engedélyezte a fakivágásokat a ligetben, mint Natura 2000-es területen? Megelőzte-e zoológiai vizsgálat a fakivágásokat? Hiszen a Liget állatvilága értékes és védendő. A fák pedig az itt fellelhető fajok életterei.

A hetek óta itt heverő, kivágott fák a félbehagyott munka jelképei. Úgy tűnik, Matkovichnak a váci Liget a választások után több mint két évvel, ennyit ér.

 

Posztapokaliptikus képek a Földváry lakótelepről

Eddig úgy tűnt, hogy a Földváry lakótelep előnyt élvezett alpolgármester képviselőik miatt a belváros utcáival és képviselőivel szemben. De hetek óta a hiányosan összegyűjtött lomb halmokban várja a karácsonyt itt is.

A körzet képviselője a Rácz Pál utcában 3 WC csésze elszállításának ügyében sem tud protekciót szerezni, de a gallydarálót itt is hiába várják, mint a Szt. János utcában.

Felmerül a kérdés, hogy a szerdai testületi ülésen mire kapta a 150.000. Ft-os fizetésemelését dr. Varga Borbála, a Váci Városfejlesztő Kft. vezetője, ha a város köztisztasága és zöldterületeinek gondozottsága látványosan romlott  az elmúlt évben. A folyosói pletykák szerint a Holding 60 millió Ft veszteséggel zár. Amennyiben ez így van, vajon a veszteségért fizetésemelés jár?

Felmerül a kérdés, hogy év végi jutalmat érdemelnek–e azok az alpolgármesterek és az a polgármester, akik még csak arra sem méltatják a körzeteiket, hogy gyalogosan végigmenjenek néhány utcájukon, és a maguk szemével lássák, hogy az alapfeladataikat sem képesek ellátni. Arról nem is beszélve,  hogy az önkormányzat által finanszírozott Holding munkáját – a mellékelt fotók alapján – tán senki sem ellenőrzi.