INOTAY ÉS MÁRKI-ZAY: MEGEMELNÉK A REZSIT

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy lakossági fórumán, valamint több más interjújában is kritizálta a rezsicsökkentést, amit népbutításnak tart. Érdemes a kijelentéseit Vácon is figyelni, hiszen Inotay Gergely, aki a hódmezővásárhelyi jelölttel együtt, Gyurcsány helyi embereként Márki-Zay Péter mellett tett hitet.

Idézzük Inotayt, miként kötelezte el magát Márki-Zay mellé:

„Ő az, aki (…) meg tudja szólítani az ellenzéki szavazókat, az előválasztás első fordulójában otthon maradtakat, a bizonytalanokat és a kormánypártokból kiábrándul embereket. (…) 2022-ben a lehető legnagyobb esélye a sikeres kormányváltásnak akkor van, ha Márki-Zay Péter vezeti majd miniszterelnök-jelöltként a közös ellenzéki listát.

Szívesen dolgozok együtt a térség érdekében bárkivel, de ÉN ŐT TÁMOGATOM.”

Inotay csapatának „kapitánya” a rezsicsökkentésről szólva konkrétan azt mondta: „óriási probléma” az, hogy „ahelyett, hogy okosan reagálnánk egyes problémákra”, szerinte „sajnos néhány politikus, ugye azt kereste, hogy hogy lehet ebből lopni. Hogy lehet ebből személyes hasznot csinálni?”

Márki-Zay Péter elmondta még: „na, a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás”,

mint fogalmazott, szerinte „mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni”.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje immár rendszeressé tette a rezsicsökkentés elleni támadását, így nyilván e politika mellé elköteleződött helyi emberének,

Inotaynak sem tetszhet az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén átlagosan havi 32 ezer forintot spórolnak meg.

A baloldali politikus mindezek mellett még a benzinárak hatósági rögzítését is támadja.

Márki-Zay kijelentéseit e videó 24. percétől kezdődően hallgathatja vissza.