GYURCSÁNY-DOBREV-I POLGÁRMESTER ASSZONYOK EGY KAPTAFÁRÓL

Egy olvasónk rákeresett a neten, hol van még vidéken szivárványos hátterű polgármester-asszony Vácon kívül, és hogy miként alakul népszerűsége alig több mint másfél évnyi uralkodás után – hamar talált is egy erősen párhuzamos kis világot.

„Elsőre Tatabányát, az ottani jobboldali ellenzéki főoldalt dobta a gép, és a legnépszerűbb bejegyzések között hamar találtam két, párhuzamosság vonására alkalmas véleménycikket” – hívta fel a figyelmet olvasónk.

Ad egy: „Lassacskán mindenki számára kiderül a »Város Anyukájáról«, hogy a mesterkélt mosoly mögött igazából csak egy hatalom-mániás diktátor lakozik. Az önkormányzatok működését szabályozó törvény egyértelműen leírja, hogy a polgármesternek össze kell hívnia a képviselő-testületi ülést, ha azt a képviselők legalább 25%-a írásban kezdeményezi, nincs mérlegelési jogkör! Tatabányán Szücsné lesöpörte a képviselők felének – köztük a Mi Hazánk, a baloldali és a Fidesz frakció tagjai – kérését. Úgy tűnik, Gyurcsány tatabányai helytartója törvények felettinek képzeli magát! Szücsné retteg a nyilvánosságtól, nehogy fény derüljön az elmúlt évben, a járványügyi vészhelyzet idején önhatalmúlag meghozott döntéseire!”

Fotó: A Balfékek közösségi oldalról

Ad kettő: „Szücsné gyáva összehívni a tatabányai közgyűlést. A veszélyhelyzet alatt hozzákényelmesedett a teljhatalmához, beleszokott abba, hogy senkit nem kell megkérdeznie, még a saját frakciójával sem kell egyeztetnie: egyetlen tollvonással intézményeket szüntethet meg, több tucat dolgozót kirúghat, családanyákat, sokgyerekes apákat tehet az utcára, elveheti a tanulók ingyenes buszbérletét, 300 milliós kötbéreket engedhet el a haveroknak. Korlátlan egyeduralmának most vége szakadna, ha újra ülésezne a városi közgyűlés! Azonban hiába kezdeményezte a képviselők fele ennek összehívását, Szücsné – törvényi kötelezettsége ellenére – megtagadta! Gyurcsány tatabányai polgármestere retteg a számonkéréstől!”

Fotó: A Balfékek közösségi oldalról

Na már most Vácott Matkovich „CukIca” polgármester asszonyság sokkal könnyebb helyzetben van tatabányai elvtársnőjénél és harcostársánál, amennyiben itt a szivárványos többségű testület tagjai – amúgy gender-semlegesen – nagyon összeölelkezőben, összecsókolózóban vannak korra és nemre való tekintet nélkül, markolják a hatalmat körmük szakadtáig. Ámde mégis ezerrel amortizálódik a vezér amazon és bagázsa népszerűsége. Hiába no, a mutyigyanú, a gyűlöletkeltő kommunikáció, a mihaszna széltolás, a hazudozás, a mások tollával való ékeskedés nem méltányolható „teljesítmény”.

És még egy megjegyzés: feltűnő, hogy ezek a Gyurcsány-Dobrev uszályban lébecoló polgármester-asszonyok mennyire egyformán bájolognak vagy épp acsarkodnak. Valószínűleg sok pártos fejtágítón vettek-vesznek részt együtt Fletóék kézi vezérlésével az Apró-villában, esetleg az őszödi üdülőben.

Mostani folyamatos fő leckéjük az, hogy panaszkodni kell ezerrel, meg szapulni a helyi ellenzéket, szidni a kormányt, meg minden gondot-bajt ráfogni a nyuszira.

A pozőrök

Még nagyobb kitekintésben: ezeknek a nőknek a brüsszeli, Rutte-i, Sargentini-i idióta polkorrektség a zsinórmérce, az Istent, hazát, nemzetet tagadó, vadliberális konzumidiotizmus képviselői ők.

Hajós A. Zalán

Kiemelt kép: Szücsné Posztovics Ilona – Tatabánya, Nyirati Klára – Baja, Matkovich Ilona – Vác és V. Naszályi Márta – Budapest I. kerület polgármestere – Vác Város Önkormányzat közösségi oldala