VAGYONNYILATKOZATI ELJÁRÁS LEHETSÉGES KÉT VÁCI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐNÉL

Úgy tudjuk, indítvány érkezett két helyi képviselő kapcsán egy-egy vagyonnyilatkozati eljárás lefolytatására, mert az egyikben milliós hiba volt a havi bérben, a másiknál egyes jövedelemforrás megjelölése hiányzott.

Végtelenül egyszerű lenne egyszer is mindenkorra kiiktatnunk az írásainkból az „úgy tudjuk” szófordulatot, ha értesüléseinket vagy megerősíteni vagy cáfolná valaha is a városháza. A tavalyelőtt megválasztott városvezetés a velük kritikus, ellenzékben lévő  sajtóval immár végérvényesnek tűnően a süketek párbeszédévé tette a kommunikációt, olyan gyerekes módon, hogy

azt hiszik, ha nem válaszolnak semmire, akkor elhallgattathatnak fontos közügyekről szóló híreket. Ez eddig sem sikerült, ezután sem fog.

Ez a városházi viselkedés mindennel szembe megy:

  • a választások előtt megígért nyíltsággal,
  • a mindenkit képviselni akaró alapetikai magatartással,
  • a tájékoztatási kötelezettséggel,
  • valamint az állítólagos újságírói szakmai alapelvekkel, amellyel felvértezve érkezett egykor Matkovich Ilona a polgármesteri bársonyszékbe.

Természetesen, mint minden megerősítésre vagy cáfolásra méltó hírt, ezúttal is megkérdeztük a városháza „ember által még nem látott” sajtóreferensétől valamint a polgármestertől, de ezúttal sem érkezett válasz a kérdésünkre.

Az ügyben egyelőre csak annyi tudható biztosan, hogy ezeknek a vagyonnyilatkozatoknak a vizsgálatával kapcsolatos eljárás lefolytatására a pénzügyi-ügyrendi bizottság lesz majd jogosult, amelyre a 478/2020. (XI.3.) Korm.rend. l.§-ban kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követően kerülhet csak sor, tekintettel arra, hogy a veszélyhelyzet idején a képviselő-testület és annak bizottsága hatáskörét addig a polgármester gyakorolja.

Ha lesz vagyonnyilatkozati eljárás, akkor azt az Összefogás egyik tagja fogja lefolytatni, azaz Kászonyi Károly az általa vezetett bizottság elnökeként, két olyan személyt vizsgál majd, akik maguk is az Összefogás tagjai…

Váci demokrácia, ó!!! Ugye értik, olvasóink egy-egy ilyen helyzet kapcsán annak az abszurditását, amikor nincsenek ellenzéki képviselők a bizottságokban?