BALOLDALON SE TETSZIK JUHÁSZ BÉLA ÖNJUTALMAZÁSA – FELKERÜLT AZ INDEX.HU SZÉGYENLISTÁJÁRA

Az Index összegyűjtötte azokat a polgármestereket az országban, akik a koronavírus helyzet miatt bevezetett különleges jogrendet és a polgármester egyszemélyi döntését arra használták fel, hogy az év vége közeledtével milliós nagyságrendű jutalmakat utaljanak ki maguknak. Míg folyamatosan a kormányra mutogatnak az elvonások miatt és a települések kivéreztetéséről papolnak, addig ezt etikusnak tartják. A környékünkön csak Sződligeten fordult ez elő.

A Magyar Nemzet információi szerint a járványhelyzetben kapott felhatalmazással adott magának jutalmat Sződliget momentumos polgármestere, Juhász Béla. Egészen pontosan 1.645.200 forintot.

PONTOSAN 1.645.200 FORINTOT.

Bár az egyszemélyi felhatalmazás azt a célt szolgálja, hogy a polgármester haladéktalanul meg tudja hozni a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket, a momentumos politikus ezzel a lehetőséggel élve inkább saját magát jutalmazta meg.

FEKETE-GYŐR ANDRÁS, A MOMENTUM ELNÖKE EGY JUHÁSZ BÉLÁVAL KÖZÖS NOVEMBERI VIDEÓJÁBAN MÉG ARRA UTALT, HOGY A VÉDEKEZÉSHEZ NINCS ELÉG PÉNZE A TELEPÜLÉSNEK.

Ugyanebben a videóban Juhász Béla momentumos polgármester arra panaszkodik, hogy a „kormányzati elvonások” miatt nehéz helyzetben van az önkormányzat. Akkor azt mondták, hogy már a tartalékaikat is fel kellett élniük.

Különösen arcátlannak tartják, hogy még a formára se ad a momentumos településvezető, és saját maga dönt saját maga extra pénzéről – írja a Vác Online.