MOKÁNSZKY ZOLTÁN: MATKOVICH ILONÁBAN NEM LEHET MEGBÍZNI

Matkovich Ilona szerint az ő magánügye, hogy mire költi a polgármesteri fizetését, annak ellenére, hogy a 2019-es kampányban azt ígérte, a saját bérének egy részéből a váci közösséget fogja támogatni – derült ki abból a videóból, amit szerda reggel töltött fel közösségi oldalára Mokánszky Zoltán, Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt, aki jelenleg is a testület tagja.

„Emlékeznek önök arra, hogy Matkovich Ilona 2019-ben, az önkormányzati kampányban mit ígért a váciaknak? Hogy, ha polgármesterré választják, akkor fizetésének egy részét a váci közösség javára fordítja. Megkérdeztem Matkovich Ilonát, hogy fizetésének melyik részét, vagy hány forintot fordított a váciak javára?” – mondta a videóban Mokánszky Zoltán, aki a márciusi képviselő-testületi ülésen szembesítette a balliberális polgámestert korábbi kampányígéreteivel.

Matkovich Ilona azonban válaszában egyből támadott. „Ez az én magánügyem, hogy hogyan osztom be a béremet és kit segítek vele” – mondta Matkovich.

„Ezzel, hogy nem válaszolt, elismerhette azt, hogy nem adott egy fillért sem a váciaknak. Megkérdezem én, hogy akkor hogy lehet bízni Matkovich Ilonában, hogy lehet bízni ebben a városvezetésben?” – tette hozzá Mokánszky.

Hangsúlyozta: „gondolják el önök is! Ha valaki ígér önöknek valamit, és nem tartja be, az milyen ember? Csak megy a terelés, a sumákolás. Most ismét választás lesz június 9-én. Önök előtt a lehetőség, hogy olyan emberre szavazzanak polgármesternek, aki tartja a szavát.”

Mokánszky Zoltán azt is elmondta, hogy korábbi alpolgármestersége idején többször is a saját pénzéből vett játékokat a városi játszóterekre.