A VÁCI JEGYZŐ EZÚTTAL KORMÁNYHIVATALI SEGÍTSÉGRE SZORULT

Vogel Csaba azon váci polgárok egyike, aki természeténél fogva, intézményvezető múltja miatt sem éri be félvállról vett válaszokkal, félmegoldásokkal, aki ezek miatt lassan kénytelen volt olyan polgárjogi harcossá válni a Matkovich-éra utóbbi hónapjaiban, amelyre talán sohasem készült, amely talán sohasem kívánt lenni. De az önkormányzat viselkedése, kommunikációképtelensége, az ötvenes éveket idéző magatartása most erre a szerepre kárhoztatta. 

Vogel Csaba volt, aki teljes mellszélességgel kiállt a közterületi rendelet anomáliái ellen, mindent megtett, hogy az önkormányzat jobb belátásra térjen a tarthatatlan, lakosságellenes intézkedése kapcsán.

Nem mondható, hogy nem lenne következetes, ide idézünk néhány cikket, ahol mi is hírt adtunk a polgári kezdeményezéseiről:

A városvezetés nem volt tisztában a realitásokkal, amikor módosította a közterület rendbentartásával kapcsolatos rendeletét

Ami a hivatalos tájékoztatásból kimaradt: csendes demonstrációt tartottak

Visszaélésekre ad lehetőséget a váci önkormányzat rendeletmódosítása

MOKÁNSZKY ZOLTÁN: KÉRDÉSEIKKEL ÉS GONDJAIKKAL HIÁBA KERESIK MEG A VÁROSHÁZÁT A LAKOSOK

Mivel az önkormányzat, a jegyző, a polgármester ezidáig nagyjából semmibe vette a petícióit, egyre feljebb igyekezet vinni az ügyét. PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Törvényességi Felügyeleti Főosztályától kért segítséget, ahonnan a következő választ kapta:

„Előző, PE/030/01141-6/2020. ügyiratszámú levelemben foglaltakat továbbra is változatlanul fenntartva, 2020. július 16. napján kelt levelére hivatkozással az alábbiakról tájékoztatom. (…) A hivatkozott levélben adott tájékoztatás, – mely a fenyőfák karbantartására vonatkozik-, és az ezt alátámasztó jogértelmezés álláspontom szerint nem helytálló. A fentiek okán a jegyző irányába – jogértelmezésével összefüggésben – szakmai segítségnyújtás kibocsátására került sor.”

Tehát megint a  városháza oldalán pattog a labda, hogy a törvényesség helyes útjára térjenek vissza.

Várjuk a törvényeknek is megfelelő lakossági tehermentesítést, a rendelet emberséges módosítását!