EGYRE FORRÓBB A TALAJ KISS ZSOLT LÁBA ALATT – AZ ALPOLGÁRMESTER HALLGAT A PÁRTPÉNZEK UTÁNI NYOMOZÁSRÓL

Már az országos sajtót is többször megjárta a hír, hogy Kiss Zsolt is érintett lehet abban a nyomozásban, mely pártpénzekkel való visszaélés és számlahamisítás miatt indult. A pártpénz közpénz és a feljelentés szerint nem azokhoz került, akiknek a neve az átvételi elismervényeken olvasható.

Bóth János, korábbi váci MSZP vezető és polgármester elmondása szerint Matkovich Ilona alpolgármestere, Kiss Zsolt korábban az MSZP Pest megyei szervezetének irodavezető­je volt.

Amikor a megyei szervezet 2016-ban elköltözött a fővárosi Jókai utcai székházból, különös dokumentumok kerültek elő. Például olyan átvételi elismervények ötvenkét Pest megyei alapszervezet elnö­kének aláírásával, amely szerint az elnökök különböző pénzösszegeket vettek át Kiss Zsolt irodavezetőtől utólagos elszámolásra.

„Én például összességében csaknem egymillió forintot, ám ilyen pénzátadás nem történt sem velem, sem más elnökökkel – mondta Bóth János. – Erre már 2017-ben felhívtam Pest megyében a párt illetékes bizottságának figyelmét, 2019. augusztus 22-én pedig az MSZP országos elnökségét és a választási bizottságot is tájékoztattam erről, s kértem a bűncselekmény gyanúját is felvető ügy kivizsgálását.”

Az MSZP nem lépett, de a helyi – volt – szocialisták megtették a feljelentést.

A nyár folyamán is folyt tovább a nyomozás. Egyrészről egymásnak adták a kilincset a beidézett tanúk, másrészről írásszakértőt kértek fel a feljelentés szerint hamis aláírások valódiságának vagy a hamisításnak a tisztázására. Az ügy – tudomásunk szerint – az ősszel is tanúk kihallgatásával folytatódik.

Kiss Zsolt az őt is ért vádakra és nyomozással kapcsolatos hírekre nem reagált nyilvánosan egyszer sem.

A városházi sajtó mélyen hallgat az egész ügyről. A nyomozás még tart, az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik, gyanúsítás még nem történt.

Ha Kiss Zsolt reagál cikkünkre, azt változtatás nélkül a VácOnline-on közöljük.

***

Kiss Zsolt ügyével foglalkozó, ill. az MSZP korrupciós, zavaros anyagi ügyeit feltáró sajtómegjelenések:

           ORSZÁGOS LAPOK

2020. SZEPTEMBER 7.
2020. SZEPTEMBER 5.
2020. SZEPTEMBER 3.
2020. SZEPTEMBER 1.
2020. AUGUSZTUS 29.
2020. AUGUSZTUS 28.
2020. AUGUSZTUS 27.
2020. AUGUSZTUS 26.
2019. FEBRUÁR 15.
2019. FEBRUÁR 23.

           VÁCONLINE

2019. OKTÓBER 01.
2020. AUGUSZTUS 29.
2020. AUGUSZTUS 27.
2020. AUGUSZTUS 18.