A váci strandfürdő nyári belépő és bérlet árainak emelkedése

A jelenlegi városvezetés semmiféle empátiát nem tanúsít a váci lakosok iránt – kezdte a sajtótájékoztatóját Szabó Csaba, a váci Fidelitas szervezetének elnöke. Sajnálatos, hogy egy komoly járvány után, amikor az emberek hetekig be voltak zárva a lakásukba, többen elvesztették a munkahelyüket, vagy a váci önkormányzat törvénytelen döntése miatt 0 Ft-os állásidőre kerültek, most azoknak is és minden váci és környékbeli lakosnak még azzal is kellett szembesülniük, hogy a 2019-es árakhoz képest brutálisan megemelték a belépők és a bérletek árait.

A váciak nyári kedvence – Fotó: VácOnline

A Fidelitas vezetője példaként említette, hogy

a felnőtt 10 alkalmas bérlet 46 %-kal, a gyermek, diák, nyugdíjas havi, reggeli úszóbérlet 43 %-kal emelkedett.

Szabó Csaba a legnépszerűbb közösségi oldal egyik hozzászólását idézve tette fel az egyszerű kérdést: „Mire fel mindez?” Ez egy teljesen jogos kérdés – hangsúlyozta,

egy világjárvány után nem is emelhették volna ennél rosszabbkor az árakat.

Megemelték a tábor és az úszásoktatás díját is, de nem elég, hogy növelték, még a testvér kedvezményt is törölték, ezzel is megsarcolva a többgyermekes családokat.

Szabó Csaba, a váci Fidelitas szervezetének elnöke a strandbelépők árainak megemeléséről 2020. június 23-án tartott sajtótájékoztatóján – Fotó: VácOnline

Matkovich Ilona úgy vallja magát „családbarátnak” , hogy plusz költségeket terhel a családokra?

Úgy támasztották alá „vállalkozó barátságukat”, hogy a meglévő adókat emelik és mellé bevezettek két új adónemet: a kiszabható legnagyobb mértékű telekadót és a reklámadót. Bezzeg amikor a saját juttatásaikról vagy iroda felújításról volt szó, akkor magukkal szemben bőkezűeknek bizonyultak, de a vállalkozók és a váci lakosok érdekeit nem képviselték – tolmácsolta a helyi Fidelitas állásfoglalását a politikus.

A váci strand délelőtt 10 órakor, egyelőre nem gond a távolságtartás betartása – Fotó: VácOnline

Megkérem Matkovich Ilona vezette városvezetést – zárta Szabó Csaba a sajtótájékoztóját –, hogy amennyiben tényleg ő vezeti a várost, állítsák vissza a belépő, a bérlet, a tábor és az úszásoktatás régi árát. Amennyiben a pletykák igazak és mégsem ő irányít, akkor azt a háttérben tartózkodó személyt kérem meg, hogy most már ne csak a saját érdekeiket képviseljék, hanem a váciakét is. Legyen bennük legalább annyi emberség, hogy ebből a nehéz helyzetből kilábalva nem rúgnak bele a családokba.

A homlokzatán a képek még egy családbarát strandról tanúskodnak – Fotó: VácOnline