TURAI JÁNOS: VÁCI HELYZETKÉPEK VÁLASZTÁSOK ELŐTT

„Új szelek fújnak a váci politikai életben, merthogy már nem lehet az embereket ígéretekkel félrevezetni. Mindenki tapasztalhatta, hogy hova vezetett a Matkovich Ilona vezette szivárvány koalíció, osztrák kisváros programja, saját klientúrája meggazdagodásához és egy szemetes  lefelé hanyatló várostörténethez, ahonnan elköltözött a kultúra, a színházi élet és a városlakók komfortos életkörülményei” – véli Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke.

Turai János szerint „az eddigi városvezetők közül senki sem engedte meg magának, hogy a város érdekében tett minden javaslatot lesöpörjön az asztalról, aki önkényesen szájzárat vezessen be a városházán, aki önkényesen elhallgattasson bárkit is. Ez a demokrácia Matkovich módra, amit még a kommunisták  sem mertek ilyen nyíltan bevezetni.”

„Sajnos, ami addig szép és jó volt ebben a városban az mind köddé változott. Most ők jönnek azzal, hogy Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje felelőtlenül ígérgeti az új rendelő felújítását, amire kormánygarancia van és a munkálatok akár már ebben az évben el is kezdődhetnek” – tette hozzá.

„Hát kinek hihetnek a választó polgárok, azoknak akik négy éven keresztül bizonyították, hogy amit ígértek abból semmi sem teljesült, akik még egy kilométer hosszúságú utat sem tudtak becsületesen felújítani, toldozgattak, foltozgattak és saját magukat fényképezgették a kátyúk között? Arról viszont, hogy eddig nem újulhatott meg az általuk emlegetett rendelő, arról nagy mértékben önmaguk és kebelbarátaik tehetnek, akik Brüsszelben nyalják, falják a balliberális vezetés hátsó ajtaját. Büszkén pózolnak a médiában, hogy sikerül saját hazájuk boldogulását lépten-nyomon akadályozni.

A szövetségeseik külföldről koldult Júdás pénzeken próbálják megdönteni a magyar kormányt, elhitetni az emberekkel, hogy itt nincs demokrácia, nyomorban élnek az emberek.

„Kedves Matkovich Ilona, nem kellett volna azokat a milliárdokat hetykén, büszkén élből visszautasítani, amit a kormány ígért! Nem kellett volna balliberális városvezetőkhöz szaladgálni tanácsokért, hogy miként lehessen még jobban, kórusban a kormány ellen tücsköt, békát kiabálni!” – üzente Turai János Matkovich Ilonának.

„Nem kellett volna a váci adófizetők forintjait eltékozolni, az önök által létrehozott rezsimet Budapestről irányított házi médiákba beletömködni a pillanatnyi rózsaszín állapotok felfestése érdekében, amiben saját magukon és klientúrájukon kívül már senki sem hisz” – tette hozzá.

Turai János folytatta: „Ez még mindig nem volt elég, önök újrázni szándékoznak, újabb kevésbé rosszabb hírű,  szerencse lovagokkal kiegészülve. Gyönyörű sztaniol papírba csomagolt, hiteltelen új, hamis teóriát találtak ki, megszabadulva már önök által sem vállalható egyes személyektől, akiket polgármester asszony évekig szövetségeseinek tekintett és görcsösen védelmezett, akiktől sohasem határolódott el, már régen le kellett volna mondania, velük együtt!”

„A jó magyar közmondás szerint kutyából nem lesz szalonna, ez örök igazság. A biztosat soha sem szabad a bizonytalanra felcserélni, elég volt tanulságként megélni a mögöttünk hátrahagyott rossz emlékű, elhibázott várospolitikának becézett semmittevést, a rendszerváltozástól széltében, hosszában pártokat és különböző politikai formációkat végigjárt emberek, akik saját maguk  pecsenyéjét sütögetik, hogy mindig jól járjanak, néha újabban függetlenként álcázva  a legveszélyesebb hiénái a helyi politikai életnek. Hiszen kik a függetlenek? Ők valamelyik párttól lecsurgó egyének, akik nem érvényesültek bizonyos okok miatt saját pártjukban, így sértődöttek, vagy éppen szerencsét próbálók közül valók. Ki vagy kik fogják őket támogatni, milyen forrásokból képzelik ezt a hanyatlásnak indult várost finanszírozni?” – részletezte Turai.

„Szerintem választások idején rendszerint előjönnek olyan emberek, akik mindig megpróbálkoznak a lehetetlennel és utána csendben maradnak.  Hiszen patikamérlegen mért függetlenség választásokon nem létezik, mert minden párt és egyéb tömörülés egy érdek mentén jelöli meg programját és a végén szövetségre is léphet, kompromisszumokat köthet  a hatalom megszerzése érdekében” – fűzte hozzá Turai János.

„Emberek, ne higgyetek a hamis szirén énekeknek, mert azt már az Ókori görög történelemből tudjuk, hogy a hamis szirének milyen visszafordíthatatlan problémákat tudnak okozni” – zárta szavait Turai János.