A TÁNC MAGYAR VÁROSÁBAN, GYŐRBEN ELSÖPRŐ SIKERT ARATTAK A VÁCI TÁNCOSOK

Az elmúlt hétvégén április 14-én vasárnap rendezték meg a IV. Grácia Koreográfus Versenyt, amelyen 67 koreográfia versengett.

A váci produkciók közül:

  • Schrott Dániel koreográfiájával, szóló kategóriában Tar Dóra arany minősítést kapott és elnyerte a legjobb női táncos különdíját.
  • Wéninger Dalma koreográfiájával csoport kategóriában a Galántai Jázmin, Kiss Kiara, Szilágyi Boróka, Tar Dóra és Virág Lili alkotta csapat szintén arany minősítést szerzett és elnyerték a legjobb csoport koreográfia különdíját.
  • A verseny abszolút győztesei Schrott Dániel koreográfiájával, duó kategóriában Szűcs Szófia és Vajta Lili lettek.
  • Arany minősítést szereztek, elnyerték a legjobb koreográfia és legjobb előadásmód különdíját, valamint az abszolút győztesnek járó „verseny arca” különdíjat is, így a jövő évi verseny reklámanyagain az ő képmásaik fognak szerepelni.

Emellett a junior csapat tagjai felkérést kaptak szereplőként a Győri Nemzeti Színházban múlt évben debütált Diótörő előadás egyik jelenetébe, valamint vendégszereplőként mindhárom verseny produkciójuk meghívást kapott a 2024-es Grácia évadzáró gálára.

Ezt adta hírül a Váci Jeszenszky Balett alapító igazgatója Csermely György, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Nívó és Harangozó Gyula-díjas táncművész, táncpedagógus.