A SZEKÉRTOLÓ KÁSZONYI KÉPVISELŐ ÉS AZ ÚTON KERESZTBE FEKVÉS

Más balliberális képviselőkhöz hasonlóan Kászonyi Károly ugyancsak elkezdte az ígérgetést, de hát a szivárványos csapat egészével együtt a kisváci döntéshozó is alaposan leszerepelt a lassan záruló önkormányzati ciklusban, teljességgel hiteltelenné vált, jóformán azt sem lehet elhinni, amit kérdez.

Igaz, ködbe vesző határidővel, de új buszmegálló, kerítés, és járda építése, a műfüves pálya megújítása, ronda betonkerítésének szebb határolóra cserélése is tervben szerepel a szérűskerti oktatási centrumnál, no de munkásszálló nem, az semmi áron. Már csak azért sem, mert egy esetleges ilyen „ördögtől való” (?) beruházás megkezdése esetére Kászonyi Károly képviselő egyenesen azt ígérte a városvezetéshez bekötött, sokszor csúsztató, sokszor gyanúsan lapító, sokszor érdemtelenül fényező médiának nyilatkozva, hogy ha megindulnának a munkagépek, ő bizony keresztbe feküdne előttük. Hogy oda ne rohanjunk!

Kászonyi képviselő pár évvel elkésett a keresztbe fekvéssel, legalábbis akkor is minimum ilyen harcosnak kellett volna lennie, amikor megindultak a munkagépek a Matkovich-klán botrányos Kőhíd utcai lakóparképítő beruházására. No de nem, akkor ez a jobbikos oldalkocsiutas nem vállalta a régebb óta ott lakók érdekképviseletét, ehelyett más álláspontra helyezkedett. Konkrétan a polgármester és családja egyik fő szekértolójának állt, ez esetben nyilván ezt gondolta kifizetődőbbnek, bármelyik zsebére ütve.

Munkásszálló ügyben pedig Kászonyi ködlovagokkal, lufihuszárokkal, fellegekben lebegő tervezőkkel látszik harcolni, magyarán riogat és rémhíreket terjeszt, ha nem így lenne, akkor viszont joggal elvárható, hogy jöjjön elő a farbával, árulja el a bennfentes információit, hogy ki, mit akar kezdeni a Vác pláza néven emlegetett kísértetépülettel.

És még egy zárójeles megjegyzés: munkahelyteremtéshez (amiben a Matkovich-rezsim nagyjából a nullához konvergál) munkásszállóra is szükség lehet. Így felmerül a kérdés, hogy balliberálisék minden lehetséges beruházót, minden távolabbról (legálisan, a szükséges papírokkal) érkező munkavállalót el akarnak-e üldözni innen. Netán csak nem azért, hogy haveri körben (Gyurcsányosan a saját zsebükre “ócsítva”) megkaparinthassák a szóba jöhető ingatlanokat?