MOKÁNSZKY SZEMBESÍTETTE MATKOVICHOT A KAMPÁNYÍGÉRETEIVEL

A márciusi testületi ülésen Mokánszky Zoltán Fidesz-KDNP-s képviselő szembesítette a baloldali polgármestert azokkal az ígéreteivel, amikkel 2019-ben kampányolt. Matkovich Ilona azonban mindenre kitérő választ adott.

„A 2019-es önkormányzati kampányban a polgármester asszony szórólapján azt mondta: megválasztásom esetén a polgármesteri fizetésem egy részét is a váci közösség javára fordítom” – emlékeztetett Mokánszky, majd feltette a kérdést: hány forintot fordított a polgármester a váci közösség javára?

„Megakadályoznám a város vagyonának a kiárusítását” – idézte ismét Matkovichot Mokánszky, majd megkérdezte, hogy miért nem teszi ezt?

„A szociális hálót is sűrűbbre fonjuk” – ez is Matkovich 2019-es szórólapján szerepelt Mokánszky szerint, aki kíváncsi volt arra is, hogy a jelenlegi baloldali városvezetés mennyi szociális lakást vagy önkormányzati bérlakást épített?

„Új munkahelyek létesülnek, vonzó lesz a város a vállalkozásoknak” – ezt is a polgármestertől idézte Mokánszky Zoltán, aki megkérdezte, hogy Matkovichék jóvoltából, hány új munkahely létesült Vácon vagy hány vállalkozás jött ide?

Matkovich Ilona persze kitért az egyenes válaszadás elől. A béréről nem szeretett volna beszámolni. Az új munkahelyekről sem beszélt konkrétan, csak annyit mondott, hogy több az iparűzési adó. Arra sem válaszolt egyenesen, hogy hány lakást építettek, de elmondta, hogy a szociális hálójukra nagyon büszke.